Θεαγένειο: «Κρεβάτια υπήρχαν» – Αντιδράσεις για τον ασθενή στην καρέκλα

Η ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για το περιστατικό και η αναφορά του για εσωτερική κόντρα μεταξύ των γιατρών.

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις το θέμα με τον ασθενή, που μετά το χειρουργείο, ήταν σε ανάνηψη ξαπλωμένος στις πλαστικές καρέκλες του χώρου αναμονής στο Θεαγένειο.

Το θέμα αναδείχτηκε μέσα από τη φωτογραφία που ανέβασε στο Facebook ο ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Τζιλβές.

«Είναι μια εικόνα που μας θλίβει, όλα θα φανούν και όλα θα βγουν στο φως. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος του συστήματος υγείας να βγάζει κάτι τέτοιο, για μένα είναι εργαλειοποίηση» είπε μιλώντας στο Mega ο Δημήτρης Τσαλικάκης, διοικητής 4ης ΥΠΕ.

«Υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια, αυτό μπορώ να το πω. Ακόμα και να μην υπήρχε ένα διαθέσιμο κρεβάτι, υπάρχουν τα φορεία, υπάρχουν τρόποι. (…) Δίπλα ακριβώς είναι η χειρουργική κλινική. Υπήρχαν 16 άδεια κρεβάτια, ακόμα και να μην υπήρχε χώρος ανάνηψης ή να ήταν κατειλημμένος, θα μπορούσε να ζητηθεί ένα κρεβάτι».

Παρέμβαση Γεωργιάδη για ΕΔΕ

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια στο νοσοκομείο.

«Για το περιστατικό αυτό διέταξα επείγουσα ΕΔΕ καθώς υπήρξαν πολλά διαθέσιμα κρεβάτια εκείνη την στιγμή. Δεν θα παίξει κανένας πολιτικά παιχνίδια κατά του ΕΣΥ, ταλαιπωρώντας τους ασθενείς. Πρόκειται περί ντροπής. Ο υπεύθυνος θα τιμωρηθεί παραδειγματικά», ανέφερε.

Μιλώντας χθες (4/3) στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για απαράδεκτη εικόνα, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος ενημερώθηκε πως εκείνη την στιγμή υπήρχαν πολλά διαθέσιμα κρεβάτια σε άλλο όροφο του νοσοκομείου.

Ανέφερε ότι ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής διεκδικεί κρεβάτια στον δικό του όροφο και μίλησε για εσωτερική κόντρα μεταξύ των γιατρών. «Δεν θα παίξει κανένας πολιτικά παιχνίδια με τους άρρωστους και κατά του ΕΣΥ» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου παραδέχεται την απουσία αίθουσας ανάνηψης στον 4ο όροφο, προσθέτοντας ότι η πρόταση δημιουργίας στον 9ο όροφο του νοσοκομείου δεν έγινε δεκτή από τον διευθυντή του Γαστρεντερολογικού τμήματος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.