Η πορτογαλική αστυνομία κατέσχεσε πάνω από 1,3 τόνους κοκαΐνης που ήταν κρυμμένοι μέσα σε κατεψυγμένα ψάρια. Στόχος ήταν η διακίνησή τους στην Ευρώπη, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθησαν επτά άνδρες διαφορετικών εθνικοτήτων.

Το φορτίο προερχόταν από τον Ισημερινό και ξεφορτώθηκε στο λιμάνι της Λισαβόνας. Η «Επιχείρηση Καλαμάρι, όπως ονομάστηκε από τις πορτογαλικές Αρχές, έφερε και άλλα ευρήματα. Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν οκτώ πυροβόλα όπλα, πολυτελή αυτοκίνητα, όπως και διάφορα έγγραφα και αντικείμενα.

Τα ναρκωτικά, τα οποία βρέθηκαν σε μια αποθήκη στο δυτικό τμήμα της Πορτογαλίας, ήταν κρυμμένα μέσα σε κατεψυγμένα ψάρια. «Ο τρόπος με τον οποίο τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα στα κατεψυγμένα ψάρια καθιστούσε πολύ δύσκολο τον εντοπισμό τους και, προκειμένου να τα αφαιρέσουν, τα ψάρια έπρεπε να καταστραφούν τελείως», εξήγησε σε μια ανακοίνωση η πορτογαλική αστυνομία.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας μεταξύ 26 και 59 ετών, βαρύνονται με υποψίες ότι ανήκουν σε μια οργανωμένη εγκληματική ομάδα.  Η αστυνομία δεν διευκρίνισε τις εθνικότητες των συλληφθέντων, οι οποίοι θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστή.

Τα Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα ανέφερε τον περασμένο χρόνο στην ετήσια Έκθεσή του για τα Ναρκωτικά Παγκοσμίως ότι η ζήτηση και η προμήθεια κοκαΐνης έχουν αυξηθεί σε διεθνές επίπεδο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ