Καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά είχαν γίνει σε βάρος του 64χρονου που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον γαμπρό του στη Νίκαια, μπροστά στα μάτια των παιδιών του, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του. Ο δράστης, αφού εκτέλεσε τον 39χρονο, αυτοκτόνησε με το όπλο που κρατούσε.

Η γυναίκα του θύματος τονίζει ότι ο δράστης τους παρακολουθούσε και απειλούσε ότι θα χυθεί αίμα. «Το μόνο που θέλω να αναφέρω είναι ότι αυτός ο άνθρωπος που δολοφόνησε τον σύζυγό μου σήμερα και μας κατέστρεψε, μας απειλούσε και του είχαμε κάνει καταγγελία στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης» περιγράφει η γυναίκα μιλώντας στο Live News.

«Τον είχαν πάει στο ψυχιατρικό κέντρο και ενώ είχαμε δώσει καταθέσεις για το πόσο κακοποιητικός, μας πήραν τηλέφωνο από το ψυχιατρείο και μας είπαν πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα και θα πάρει εξιτήριο. Τους λέω «έχει απειλήσει ότι θα χυθεί αίμα» και μου απάντησαν ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα» συγκλονίζει.

«Αυτός ο άνθρωπος που κατέστρεψε την οικογένειά μας δεν έχει κάποιο πρόβλημα; Εγώ από ποιον να ζητήσω ευθύνες που κυκλοφορούσε ελεύθερος; Το είχαμε πει και στην αστυνομία. Δεν ξέρω ποιος επέτρεψε να βγει αυτός ο άνθρωπος. Είναι ο μόνος λόγος που βγήκα. Από ποιον να ζητήσω ευθύνες;» επαναλαμβάνει, μην μπορώντας να πιστέψει τι έχει συμβεί.

«Εμένα με χτύπησαν τα σκάγια. Αν ήταν ο γιος μου μαζί τι θα γινόταν; Επειδή κάποιος υπέγραψε πως αυτός ο άνθρωπος είναι καλά; Και με πήραν και τηλέφωνο. Ο σύζυγός μου ήταν 39 ετών και πολύ καλός άνθρωπος» λέει με δάκρυα στα μάτια.

Το ιδιόχειρο σημείωμα του 64χρονου

Από τα πρώτα στοιχεία των ερευνών φαίνεται πως ο 64χρονος είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία του 39χρονου, ενώ ειλημμένη ήταν και η απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του.

Στο αυτοκίνητο του δράστη και αυτόχειρα εντοπίστηκε και ένα ιδιόχειρο σημείωμα. Σε αυτό είχε γράψει ότι το όχημα και όλα τα πράγματα που βρίσκονται μέσα σε αυτό τα αφήνει στον γαμπρό της αδερφής του.

Η εικόνα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τον Γιώργο Καλλιακμάνη, ήταν σαν να έμενε μέσα σε αυτό. Είχε ρούχα, βαλίτσες, επικρατούσε μεγάλη ακαταστασία και ήταν βρώμικο.

Έμενε στο αυτοκίνητο

Οι αστυνομικοί εικάζουν ότι από την ημέρα που είχε έρθει στην Αθήνα ο 64χρονος έμενε και κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητο του. Από μια απόδειξη αγοράς που εντοπίστηκε φαίνεται να βρισκόταν στην Αθήνα τουλάχιστον από τις 23 Φεβρουαρίου.

Από την Αστυνομία εικάζεται ότι ο 64χρονος ίσως να είχε κάνει πρόβα της εκτέλεσης ή να είχε δοκιμάσει και τις προηγούμενες ημέρες να σκοτώσει τον γαμπρό του αλλά για κάποιο λόγο να μην το έκανε.

Πάντως φαίνεται να γνώριζε τις κινήσεις του θύματος κάθε πρωί. Ότι δηλαδή λίγο μετά τις 8 βγαίνει από το σπίτι, ανοίγει το γκαράζ, βγάζει το αυτοκίνητο, κατεβαίνει και κλείνει την πόρτα του γκαράζ. Ακριβώς τότε, του επιτέθηκε.

Παράλληλα αυτό που προκύπτει είναι ότι ο 39χρονος ουσιαστικά δεν είχε κάποια επαφή ή συναναστροφή με τον 64χρονο πεθερό του. Η σύζυγός του είχε φύγει εδώ και πολλά χρόνια από τη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει στην Αθήνα αλλά και να γλιτώσει από την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα της.