Οι εσωτερικές ισορροπίες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαταραχθεί μετά τα όσα συνέβησαν στο εκρηκτικό Συνέδριο της προηγούμενης εβδομάδας και ως αποτέλεσμα των επιλογών του Στέφανου Κασσελάκη για μια πρώτη αναδιανομή των ρολών στην Κουμουνδούρου ο Θύμιος Γεωργόπουλος παύθηκε των καθηκόντων του ως οικονομικός διευθυντής.

Μάλιστα ο πρόεδρος του κόμματος ζήτησε από τον επί σειρά ετών στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε παραμείνει στο πόστο του μετά το καλοκαίρι παρά την αλλαγή ηγεσίας, να διευθετήσει άμεσα τις όποιες εκκρεμότητες είναι ανοικτές και να παραδώσει τις αρμοδιότητές του άνευ χρονοτριβής.

Ο κ. Γεωργόπουλος είχε παραλάβει τη σκυτάλη της διεύθυνσης από τον Μίμη Δαρειώτη, αγωνιστή της Αριστεράς και «ψυχή της Κουμουνδούρου», που απεβίωσε πριν από δύο χρόνια έχοντας αποχωρήσει πρώτα από την οικονομική διεύθυνση.

Η κίνηση της αποπομπής του Θύμιου Γεωργόπουλου αποτυπώνει το βαθύ χάσμα που έχει προκληθεί στις σχέσεις του Στ. Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο από την ηγετική ομάδα των «νεοπροεδρικών» έχει χρεωθεί μια αχρείαστη παρέμβαση πριν από το Συνέδριο. Μια παρέμβαση που εν τέλει οδήγησε σε νέο κύκλο εσωστρέφειας αντί να βοηθήσει στην αποκλιμάκωσή της κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης περιόδου για την παράταξη.

Συγκαταβατική παρουσιάζεται η Γεροβασίλη

Από τα επόμενα βήματα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ενδυνάμωση των αρμοδιοτήτων του εκτελεστικού γραφείου που θα «τρέχει» καθημερινά ζητήματα.

Οι διεργασίες για την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν την νέα ηγετική ομάδα είναι εντατικές, αλλά θα καθυστερήσουν λίγο προκειμένου να μην γίνουν λανθασμένες επιλογές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Live News του Mega, η Όλγα Γεροβασίλη έδειξε, κατά τη διάρκεια του δείπνου που είχαν οι δυο τους, διάθεση να κάνει ένα βήμα για χάρη του κοινού μετώπου ενόψει Ευρωεκλογών και στηρίξει τον πρόεδρο ως ένα από τα πρόσωπα που θα τον πλαισιώσουν.

Δεν είναι συμπτωματικό ότι οι δύο αντίπαλοι στις εσωκομματικές εκλογές που δεν έγιναν εν τέλει συμφώνησαν να περιοδεύσουν μαζί στην Ήπειρο, όταν αυτό θα προγραμματιστεί.