Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής για την «Σύμπραξη Εκδίκησης» συνεχίζονται. Από το πρωί της Τρίτης υπήρξαν συντονισμένες ενέργειες τόσο στα σπίτια των οκτώ συλληφθέντων όσο και στις φυλακές.

Για την ακρίβεια οι Αρχές έκαναν έλεγχο σε δύο σωφρονιστικά καταστήματα της επαρχίας ερευνώντας συγκεκριμένα άτομα. Οι άνδρες της αστυνομίας είχαν συγκεντρώσει στοιχεία για τη δράση των εμπλεκόμενων και όπως όλα δείχνουν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τον τρόπο δράσης τους.

Η στελέχωση της

Ηγετικό ρόλο στην οργάνωση φαίνεται ότι είχαν εκείνοι που βρίσκονταν στις φυλακές. Ήταν εκείνοι που έδιναν τις εντολές για τους στόχους και την εκτέλεση τους αναλάμβαναν εκείνοι που ήταν εκτός φυλακών.

Φυσικά, αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να έχει πιο ξεκάθαρη εικόνα αφού έχει πλέον στα χέρια της πλούσιο υλικό το οποίο προέκυψε από τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των οκτώ συλληφθέντων.

Οι τρεις υποθέσεις που εμπλέκεται η «Σύμπραξη Εκδίκησης»

Η τρομοκρατική οργάνωση η οποία έγινε γνωστή το προηγούμενο διάστημα, εμπλέκεται σε τρεις επιθέσεις. Η πιο γνωστή ήταν η βόμβα που έβαλε σε υποκατάστημα τράπεζας στα Άνω Πετράλωνα. Τότε είχαν προκληθεί υλικές ζημιές σε πλαϊνή είσοδο της τράπεζας, σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και στα τζαμαρίες κοντινών σπιτιών.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμα δύο επιθέσεις οι οποίες είχαν προηγηθεί και στις οποίες εμπλέκεται η «Σύμπραξη Εκδίκησης». Η πρώτη έγινε τον Ιούλιο και αφορά την έκρηξη σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου και η δεύτερη τον Νοέμβριο όταν είχε σημειωθεί έκρηξη μικρής ισχύος στην είσοδο τεχνικής εταιρείας στην Κηφισιά.