ΣΥΡΙΖΑ: Σε «εκκαθαρίσεις» προχωρά τώρα ο Κασσελάκης

Αλλάζουν τα πάντα στο κόμμα - Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται - Ποια στελέχη βρίσκονται στο στόχαστρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη.

Τις επόμενες κινήσεις του στην εσωκομματική σκακιέρα του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο κ. Κασσελάκης εκτιμώντας ότι βγήκε ενισχυμένος από το συνέδριο, που πάντως διεύρυνε το χάσμα στο κόμμα, θέλει να αναδιοργανώσει τα καθοδηγητικά όργανα και να θέσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά Ευρωεκλογών οι οποίες αποτελούν το μεγάλο του στοίχημα.

Η θέληση του κ. Κασσελάκη, όπως όλα δείχνουν είναι να κλείσει τον κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα αποδυναμώνοντας ή και θέτοντας εκτός οργάνων στελέχη που δεν αναφέρονται σε αυτόν. Ήδη, στην Κουμουνδούρου έχει σηκωθεί άνεμος παραιτήσεων προσώπων του περιβάλλοντος του πρώην Πρωθυπουργού.

Το μήνυμα των αλλαγών

Τις επικείμενες αλλαγές περιέγραψε και η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας τη Δευτέρα το απόγευμα στο Mega. «Πολύ σύντομα θα υπάρξουν αλλαγές, γιατί αυτό δεν είναι ένας απλός σχεδιασμός του Προέδρου, είναι απαίτηση» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Υπάρχουν δομικές δυσλειτουργίες, πρέπει να αλλάξουμε, να προσαρμοστεί το κόμμα στις νέες κοινωνικές συνθήκες και ανάγκες» υπογράμμισε η κ. Αυγέρη.

Στο ίδιο μήκος κύματος το νέο πουλέν του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η Νίνα Κασιμάτη δήλωσε (ΕΡΤ) πως «το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο πρόεδρος, αλλά άλλες λειτουργίες. Υπήρχαν καθοδηγητικά όργανα όπως η Πολιτική Γραμματεία και ο Πολιτικός σχεδιασμός που έπρεπε να παραιτηθούν για να διευκολυνθούν πιο γρήγορα διαδικασίες στο συνέδριο», επεσήμανε.

Ποιοι φεύγουν

Όπως έχει γίνει γνωστό Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, τελούν υπό παραίτηση. Και ο δύο είχαν ταχθεί υπέρ της πρότασης Τσίπρα για νέες εσωκομματικές εκλογές μεγαλώνοντας την απόσταση που τους χώριζε από το Στέφανο Κασσελάκη.

Το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται λοιπόν στα πρόσωπα που θα τους διαδεχθούν. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται συζητείται η επάνοδος του κ. Ρήγα στη θέση γραμματέα. Ο ρόλος του κ. Ρήγα στην επικράτηση της πρότασης να μην γίνουν εκλογές υπήρξε καταλυτικός. Κανείς, πάντως, δεν αποκλείει να εκδηλωθούν και άλλες υποψηφιότητες.

Τι θα γίνει με Γεροβασίλη-Φάμελλο

Το ανακάτεμα της τράπουλας έχει προκαλέσει συζητήσεις αλλά και σενάρια. Ένα ερώτημα είναι τι θα γίνει με την Όλγα Γεροβασίλη. Η απάντηση είναι ότι δεν πρόκειται να μετακινηθεί καθώς είναι εκλεγμένη στη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής. Βέβαιο είναι ότι πρόεδρος της ΚΟ θα παραμείνει ο Σωκράτης Φάμελλος.

Η νέα τρόικα και ο Πολάκης

Σίγουρη θεωρείται η αναβάθμιση του Νίκου Παππά για τον οποίο έχουν κυκλοφορήσει σενάρια που τον φέρουν ακόμα και στη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος. Σίγουρη θεωρείται και η απομάκρυνση του Παύλου Πολάκη από τη θέση του υπερσυντονιστή των τομεαρχών της κοινοβουλευτικής.

Ποιοι έχουν μπει στο στόχαστρο

Στο στόχαστρο του κ. Κασσελλάκη, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν μπει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Διονύσης Καλαματιανός και η Κατερίνα Νοτοπούλου οι οποίοι αμφισβήτησαν την ικανότητα του κ. Κασσελάκη να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική ανάκαμψη. Στην τελευταία συζήτηση του Στέφανου Κασσελάλη με την κυρία Νοτοπούλου επιβεβαιώθηκε το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές. Στο στόχαστρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται και ο Διονύσης Τεμπονέρας. Η μεταξύ τους σχέση έχει περάσει στο στάδιο της ψυχρότητας. Στο στόχαστρο της ηγεσίας βρίσονται, επίσης, οι Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεχαρόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.