Τέμπη: Φόρος τιμής από φοιτητές στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος

Στον τόπο του θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, συγκεντρώθηκαν φοιτητές από τα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης της Αθήνας και της Θεσσαλίας και απέτισαν φόρο τιμής στους συμφοιτητές τους που χάθηκαν τόσο άδικα στη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Σε τέσσερις ημέρες από σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 57 συνάνθρωποί μας, επί το πλείστον νέοι άνθρωποι, κυρίως φοιτητές από την Αθήνα, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη που βράδυ Καθαρής Δευτέρας μετά από το αποκριάτικο τριήμερο, επιβιβάστηκαν στο τρένο για να επιστρέψουν στον τόπο των σπουδών της.

Σήμερα, στον τόπο του θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, συγκεντρώθηκαν φοιτητές από τα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης της Αθήνας και της Θεσσαλίας και απέτισαν φόρο τιμής στους συμφοιτητές τους που χάθηκαν τόσο άδικα στη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Οι φοιτητές κρατούσαν στα χέρια τους λίγα λουλούδια αλλά και ένα πανώ που χαρακτήριζε το σιδηροδρομικό δυστύχημα «προδιαγεγραμμένο έγκλημα». Επιπλέον έδωσαν την υπόσχεση ότι δε θα ξεχάσουν ποτέ το τραγικό περιστατικό και ότι θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να αποκαλυφθεί η αλήθεια γύρω από τους υπαιτίους.

Η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων:«έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη απαιτούμε το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας ενάντια στα κέρδη τους, για να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Ο δίκαιος αγώνας που δίνουμε είναι πραγματικά υπόθεση όλου του λαού!

Οι κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών, αγροτών, εργαζομένων μπορούν και πρέπει να ενωθούν σε ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία, την αξιοπρεπή ζωή, με κόμβο τη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 28 του Φλεβάρη, τη μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.