ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης δεν συμφωνεί με αναβολή εκλογών – «Καθαρή λύση»

Τι λέει το περιβάλλον Κασσελάκη για το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο μετά τις 13:00 έκανε την πρώτη εμφάνισή του στην κεντρική σάλα του κλειστού του Tae Kwon Do ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την τρίτη ημέρα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ευδιάθετος, χαμογελαστός και χαλαρός, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπλέχτηκε με σύνεδρους και μέλη, βγάζοντας δεκάδες φωτογραφίες κι ανταλλάσσοντας χειραψίες.

Αλήθεια είναι πως η παρουσία του προκάλεσε πρόσκαιρη αναστάτωση, καθώς κάποιοι από τους παρευρισκόμενους δυσανασχέτησαν και αντέδρασαν, διαμαρτυρόμενοι σε όσους τον πλησίαζαν για ασέβεια στους ομιλητές. Κάποια στιγμή μάλιστα επενέβη και το προεδρείο ζητώντας από τον Στ. Κασσελάκη να βοηθήσει στην ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας έτσι ώστε να μην διακόπτονται οι ομιλίες από την ηχορύπανση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατανόησε το πρόβλημα και αποχώρησε για το γραφείο του στο εσωτερικό του γηπέδου. Περιμένει κι ο ίδιος πλέον ν’ ακούσει το πώς θα τοποθετηθεί η Όλγα Γεροβασίλη και συνολικά η εσωκομματική αντιπολίτευση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί την τελευταία εβδομάδα αποτελούμενη από στελέχη της παλιάς φρουράς.

Δεν συμφωνεί με αναβολή ο Κασσελάκης

Η αντιπρόεδρος της Βουλής έχει προγραμματίσει να μιλήσει στις 19:00, όπως ήδη ενημέρωσε. Εφόσον επιβεβαιωθεί η πρόθεσή της να συμμετάσχει στην εκλογική μάχη ως ο βασικός πυρήνας του άλλου στρατοπέδου, ο Στέφανος Κασσελάκης θα προχωρήσει όπως έχει δεσμευτεί διεκδικώντας την αναβάπτιση της θητείας του από τη βάση του.

Κόντρα στο ρεύμα που έχει δημιουργηθεί σε σώμα του Συνεδρίου για αναβολή των εκλογών, όπως αυτό έχει αποτυπωθεί στις ομιλίες από το πρωί του Σαββάτου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει. «Καθαρή λύση η μόνη λύση» ήταν η απάντηση από το περιβάλλον του προέδρου του κόμματος, που διέψευδε όσους διαρρέουν πως ο ίδιος έχει οργανώσει την κίνηση για αναβολή της διαδικασίας.

Μάλιστα ο ίδιος ο Στ. Κασσελάκης αρνήθηκε να υπογράψει σχετικό ψήφισμα μερίδας συνέδρων, θεωρώντας ότι μόνο η προσφυγή στη βάση θα του επιτρέψει να συνεχίσει όπως επιθυμεί το έργο του, εξασφαλίζοντας παράλληλα την απαιτούμενη δύναμη μέσα στα όργανα του κόμματος.

Μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρξει άλλη υποψηφιότητα και επιβεβαιωθεί η στήριξη στο πρόσωπό του από το Συνέδριο, την Κυριακή το απόγευμα, δεν θα διεξαχθούν εκλογές. «Άλλοι τα λένε αυτά» ισχυρίστηκε στέλεχος από το επιτελείο του Στ. Κασσελάκη.

Έτοιμος για τη μάχη ο Κασσελάκης

Εμμέσως πλην σαφώς ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποκηρύξει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο μέσα από την ανάρτηση του τελευταίου σκέλους της εισαγωγικής ομιλίας του, την περασμένη Πέμπτη.

«Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος» επανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.