Εν ενεργεία κάτοχος εταιρείας εξωτερικού, παραδέχτηκε ότι είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, μετά από σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε σήμερα και  αποκάλυπτε την «ασυμβίβαστη» για τον πολιτικό του ρόλο επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «news247» ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο μοναδικός εταίρος και νόμιμος εκπρόσωπος της αλλοδαπής εταιρείας που εδρεύει στις ΗΠΑ «Osios LLC». Στα αρχεία μητρώου επιχειρήσεων του Delaware, όπου έχει καταχωρηθεί και τα οποία είναι δημόσια στο κοινό, ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται ως ο εκπρόσωπος της συγκεκριμένης εταιρίας έως τουλάχιστον τον Δεκέμβριο του 2023.

Η εταιρεία αυτή μάλιστα, δανειοδότησε την εταιρία που κατέχει τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (Left Media ΑΕ) το προηγούμενο διάστημα.

Σημειώνεται πάντως πως οι μοναδικές πράξεις της αλλοδαπής εταιρείας Osios LLC, που αναγράφονται στο μητρώο, είναι η σύστασή της στις 20.11.2017 (τότε είχε συσταθεί υπό την επωνυμία Andover LLC και μετονομάστηκε σε Osios LLC κάποια στιγμή μεταξύ Οκτωβρίου 2022 και Ιουνίου 2023) και η πληρωμή τελών στις 10.10.2022, προκειμένου να μην καταστεί ανενεργή (void).

Το δημοσίευμα μεταξύ άλλων, επικαλούμενο την ελληνική νομοθεσία, τονίζει ότι «απαγορεύεται ρητά για οποιοδήποτε πρόσωπο να έχει ταυτόχρονα την ιδιότητα του προέδρου πολιτικού κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή και αυτή του ιδιοκτήτη ή του διαχειριστή αλλοδαπής εταιρίας».

Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Όλοι γνωρίζουν πως είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό, όπου ζούσα μέχρι πρόσφατα, για 21 ολόκληρα χρόνια.

Θα ενημερωθώ άμεσα από τους δικηγόρους μου αν ο νόμος αφορά στους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να είναι ιδιοκτήτες αλλοδαπών εταιρειών. Εγώ, όπως είναι γνωστό, δεν είμαι βουλευτής.

Εφ’ όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό. Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα «πουλήσω» ποτέ, με όποιο προσωπικό οικονομικό κόστος.
Σε κάθε περίπτωση, ο Μάρης δε θα αγοράσει φτηνά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήδη προσπάθησε.

ΥΓ: Ποτέ δε θα άφηνα τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ απλήρωτους. Είναι θέμα αρχής».