Eurovision 2024: Οι ημερομηνίες κλειδιά και τα ονόματα έκπληξη

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε: Οι σχολιαστές, η ομάδα που πλαισιώνει τη Μαρίνα Σάττι και και το ελληνικό Eurovision channel.

Σε ρυθμούς Eurovision κινείται η ΕΡΤ. Το τραγούδι επελέγη, τα γυρίσματα του video clip ολοκληρώθηκαν και σειρά τώρα έχει το μοντάζ του ώστε να είναι όλα έτοιμα για το βράδυ της Πέμπτης 7 Μαρτίου. Τι θα γίνει τότε; Η έκτακτη βραδινή εκπομπή της ΕΡΤ1 για την παρουσίαση του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στον 68ο Διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας στις 7, 9 και 11 Μαΐου 2024.

Κατά τη διάρκεια της βραδιά αυτής η Μαρίνα Σάττι θα μας αποκαλύψει το τραγούδι με το οποίο η Ελλάδα θα ταξιδέψει στη Σουηδία. Τα στοιχεία που έχουν γίνει επίσημα γνωστά από την ΕΡΤ είναι πως τα γυρίσματα έγιναν με φόντο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, όπως η Ακρόπολη, η Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ενώ ο φακός εστίασε και σε άλλες χαρακτηριστικές περιοχές της Αττικής, ανάμεσα στις οποίες η Ομόνοια, ο Λυκαβηττός, η Ραφήνα, το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σκηνοθέτης του βίντεο κλιπ της ελληνικής συμμετοχής είναι ο Αυστραλός Zac Wiesel. Οσον αφορά την καλλιτεχνική διεύθυνση της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.

Οι σχολιαστές

Τι και αν την βραδιά της ανακοίνωσης της ελληνικής συμμετοχής θα παρουσιάσουν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά, οι άνθρωποι που θα σχολιάσουν της τρεις βραδιές της Eurovision τον Μάρτιο θα είναι ο Θανάσης Αλευράς και ο Ζερόμ Καλούτα. Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, τα 37 τραγούδια και τους καλλιτέχνες που θα τα ερμηνεύσουν στο Malmö Arena της Σουηδίας, στους δύο Ημιτελικούς και στον Μεγάλο Τελικό.

Eurovision channel

Μέχρι όμως την παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής αλλά και τον διαγωνισμό τον Μάιο οι φίλοι της Eurovision θα έχουν την ευκαιρία να «λιώσουν» στο νέο θεματικό κανάλι «Eurovision channel» που έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου και θα είναι διαθέσιμο για τρεις μήνες, αποκλειστικά στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX.

Η απόφαση των ιθυνόντων του Ραδιομεγάρου για την δημιουργία αυτού του θεματικού καναλιού δεν πάρθηκε μόνο για την προώθηση της ελληνικής συμμετοχής, αλλά στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 ετών από την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό. Πίσω στο 1974 η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού που πραγματοποιήθηκε στο Μπράιτον της Αγγλίας με εκπρόσωπό της την Μαρινέλλα και το θρυλικό κομμάτι «Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου». Η σπουδαία ερμηνεύτρια διαγωνίστηκε μεταξύ 17 χωρών και κατέκτησε την 11η θέση. Την πρώτη θέση είχαν κερδίσει οι ABBA με το επίσης θρυλικό τραγούδι «Waterloo».

Το νέο κανάλι, που είναι αφιερωμένο σ’ ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα στον κόσμο, θα προσφέρει 24 ώρες το 24ωρο, εφτά ημέρες την εβδομάδα, περιεχόμενο αποκλειστικά για τη Eurovision, με video clips των τραγουδιών και με αναφορά σε όλα τα διαγωνιστικά στοιχεία, καθώς επίσης fillers με ιστορικό ενδιαφέρον, αλλά και διασκεδαστικά κουίζ.

Συγκεκριμένα, μέσα από τις ειδικές θεματικές ζώνες του προγράμματος, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί καθημερινά πλούσιο περιεχόμενο απ’ όλα τα χρόνια του μουσικού θεσμού, για να θυμηθούν οι παλαιότεροι, αλλά και να μάθουν οι νεότεροι.

Παράλληλα, στο πρόγραμμα του EUROVISION channel περιλαμβάνονται fillers με αφιερωματικό περιεχόμενο που αφορά την πορεία του μουσικού διαγωνισμού, τα ευτράπελα και τις στιγμές που έχουν χαραχτεί στη μνήμη μας, μέσα από μια ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή, αλλά και διασκεδαστικά Eurovision quizzes για τον θεσμό, ώστε όλοι οι eurofans να τεστάρουν τις γνώσεις τους.

Στο πλαίσιο της έναρξης του EUROVISION channel, η ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX ενισχύεται και με περιεχόμενο on demand για τον δημοφιλέστερο μουσικό διαγωνισμό.

Ράδιο Eurovision

Ο διαγωνισμός της Eurovision έχει, πλέον, και το δικό του ελληνικό webradio στην ΕΡΤ, το «Ράδιο Eurovision». Στην ψηφιακή διεύθυνση radioeurovision.gr στο ertecho.gr οι φίλοι του διαγωνισμού μπορούν να απολαμβάνουν τραγούδια επτά δεκαετιών απ’ όλη την Ευρώπη -και όχι μόνο: τραγούδια διαλεγμένα από το 1956, οπότε ξεκίνησε ο διαγωνισμός στο Λουγκάνο, έως και φέτος, που θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας.

Στο Ράδιο Eurovision θα μπορείτε να ακούσετε όλα τα ελληνικά και ξένα τραγούδια των μεγάλων τελικών, τους νικητές που έγραψαν ιστορία, αλλά και όσους δεν κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις και αγαπήσαμε, τις μεγάλες επιτυχίες που μπορεί να μη γνωρίζαμε ότι ξεκίνησαν από τη Eurovision, καθώς και τους καλλιτέχνες που ξεπέρασαν τα όρια του διαγωνισμού και απέκτησαν διεθνή φήμη ανάμεσα σε διαφορετικές γενιές. Λίγο πριν από τον φετινό 68ο Διαγωνισμό της Eurovision, η ΕΡΤ, μέσα από το θεματικό ιντερνετικό ραδιόφωνο για τον δημοφιλέστερο μουσικό διαγωνισμό, θα ενημερώνει και θα ψυχαγωγεί τους φίλους του θεσμού με 24ωρη συνεχή ροή, χωρίς διαφημίσεις. Το «Ράδιο Eurovision» επιμελήθηκαν ο Παναγιώτης Χρονόπουλος και ο Νίκος Νικολακόπουλος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.