Στο σημερινό επεισόδιο του podcast TO BHMA ΣΗΜΕΡΑ ο Βασίλης Σφήνας συζητά με τον Γιώργο Φωκιανό, δημοσιογράφο στην εφημερίδα «Τα Νέα» και μέλος της ερευνητικής ομάδας Zoom της εφημερίδας «Το Βήμα» ο οποίος εξηγεί γιατί χάνεται ο εθνικός χαρακτήρας των τοπικά παραγόμενων προϊόντων.

Μεταξύ άλλων στο επεισόδιο του podcast TO BHMA ΣΗΜΕΡΑ, με τίτλο: «Γιατί χάνεται το εθνικό logo «Made in Greece»», θα ακούσετε:

0:33 Πώς προέκυψε το ζήτημα της απομάκρυνσης της ετικέτας εθνικής προέλευσης στα αγροτικά προϊνόντα.

1:16 Ο κανονισμός που εφαρμόζεται σήμερα όσον αφορά την αναγαρφή της χώρας προέλευσης στα παραγόμενα προϊόντα.

1:58 Γιατί οι Ευρωπαίοι αγρότες αντιδρούν στην προσθήκη του logo «Made in EU».

2:34 Σε ποια προϊόντα βρίσκουμε την ευρωπαϊκή ετικέτα και σε ποια είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται συγκεκριμένα η εκάστοτε χώρα προέλευσης.

3:28 Το ενδεχόμενο νοθείας που προβληματίζει τους αγρότες και η ανάγκη για τακτικούς κρατικούς ελέγχους.

4:36 Τι ισχύει για τα βιομηχανικά προϊόντα που συναρμολογούνται εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά περιέχουν υλικά από ξένες αγορές.

5:05 Με ποιο τρόπο η αναγρφή ή μη της χώρας προέλευσης στα προϊόντα επηρεάζει τους καταναλωτές.

5:36 Πώς μπορεί κάποιος παραγωγός να κατοχυρώσει το ελληνικό σήμα «Made in Greece» και ποια είναι η άποψη της κυβέρνησης επί του θέματος.

7:10 Τι ισχύει με τη σήμανση των ΠΟΠ ελληνικών προϊόντων.

Με ρεπορτάζ, δεδομένα και άποψη. Κάθε πρωί, Δευτέρα με Παρασκευή, απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που απασχολούν την επικαιρότητα με την εγκυρότητα των δημοσιογράφων του Βήματος.

Κάνε εγγραφή στο Podcast ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ στο SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts  και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς κάθε ημέρα πρώτος/η τα νέα επεισόδια!