Μια εύθραυστη εκεχειρία είναι σε ισχύ στον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την αυριανή έναρξη του 4ου Συνεδρίου του κόμματος, την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης «μέτρησε» μια πρώτη νίκη μετά την χθεσινή «εκρηκτική» συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ειδικότερα, στην ψηφοφορία που διεξήγαγε σήμερα η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου, νικητής αναδείχθηκε ο «εκλεκτός» του Στέφανου Κασσελάκη, Πάνος Ρήγας, με την υποστήριξη του Νίκου Παππά.

Ο κ. Ρήγας είχε απέναντί του τον Νίκο Μαδεμλή, που υποστήριζε ο Χρήστος Σπίρτζης, και επικράτησε με 24 ψήφους έναντι 14.

Η πλευρά Τεμπονέρα είχε προτείνει αρχικά τον Χάρη Τσιόκα, αλλά εν τέλει συντάχθηκε με την πρόταση Σπίρτζη.

Τι θα κάνει ο Τσίπρας

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στον αν ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παρευρεθεί και αν θα μιλήσει στο Συνέδριο μετά τις εσωκομματικές εξελίξεις και το πολεμικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι σίγουρη η ομιλία του, το πιθανότερο είναι να πάει στο Συνέδριο και να κάνει μία δήλωση φτάνοντας εκεί.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στις 7 το απόγευμα, κατά την οποία θα τεθούν ο σχεδιασμός καθώς και τα μηνύματα εντός και εκτός κόμματος.