Πέραν της ανάρτησης του Πρωθυπουργού ότι «ο Ναβάλνι πολέμησε σκληρά για τη δημοκρατία, αντιστάθηκε σε ένα βάναυσο καθεστώς και πλήρωσε για τη γενναιότητά του» και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου που τον χαρακτήρισε «παράδειγμα απαράμιλλου θάρρους και αφοσίωσης», οι πολιτικοί στην Ελλάδα, φάνηκαν ιδιαίτερα επικριτικοί στο καθεστώς Πούτιν για τον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης.
Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, έλεγαν πως δεν υπήρχε κανένας λόγος να πεθάνει, τη στιγμή που το καθεστώς δεν κινδύνευε από αυτόν. Nαι μεν με τις δηλώσεις ο Ναβάλνι έκανε ζημιά στον Πούτιν και στο καθεστώς, αλλά τέτοιες ζημιές ο Πούτιν είναι συνηθισμένος (υπάρχει άραγε μεγαλύτερη ζημιά στο προφίλ, στην πολιτική και στον χαρακτήρα του από την εισβολή στην Ουκρανία;).
Θυμήθηκαν οι Έλληνες πολιτικοί, όταν είχαν αποπειραθεί να τον δηλητηριάσουν τον Ναβάλνι, ότι τότε τον έσωσαν οι Γερμανοί, του πρόσφεραν μάλιστα άσυλο, αλλά αυτός το αρνήθηκε και επέστρεψε στη Ρωσία, όπου φυλακίσθηκε.
Αλλαζε συνεχώς φυλακές, σχεδόν τον είχαν ξεχάσει οι πάντες και όμως επέζησε σε τόσες κακουχίες και διώξεις και πέθανε σε ένα απλό περπάτημα: «Εν ονόματι των πιστεύω του δεν τον ένοιαζε εάν θα πέθανε», έλεγε υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη.