Αντιδήμαρχος Ν. Σμύρνης: «Έτοιμοι για τον πρώτο γάμο ομοφύλων»

Ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού βρίσκεται προ των πυλών και θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Σμύρνη - Τι δήλωσε στο ΒΗΜΑ ο αντιδήμαρχος που θα τον τελέσει.

Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (16/2) στην εφημερίδα «Τα Νέα» η πρώτη αναγγελία γάμου ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα.

Η δημοσίευση της έρχεται μερικές ώρες μετά την την υπερψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια με 176 θετικές ψήφους.

Σύμφωνα με την αναγγελία, η τελετή για τον γάμο του Δημήτρη Ελευσινιώτη και του Σταύρου Γαβριλιάδη θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Σμύρνη. Το ζευγάρι ακολουθεί μία κοινή πορεία στη ζωή του, η οποία μετράει πάνω από 20 χρόνια. Παράλληλα, έχουν αποκτήσει μαζί και τρία παιδιά.

Τι λέει στο «Βήμα» ο αντιδήμαρχος που θα τελέσει τον πρώτο γάμο

«Οι συμπολίτες μας έχουν κάνει την αγγελία του γάμου τους. Εμείς είμαστε έτοιμοι να τους παντρέψουμε. Περιμένουμε το ΦΕΚ από το υπουργείο για να προχωρήσουμε στην τελετή, εφόσον έχουν συγκεντρώσει και τα απαραίτητα δικαιολογητικά», είπε στο tovima.gr ο αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος.

«Είναι αυτονόητο δικαίωμα ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Υπήρχε τόσα χρόνια ένα νομικό κενό στο Σύνταγμα. Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Είναι δικαίωμα ο γάμος για όλους τους ανθρώπους. Πρέπει να έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα σε αυτόν» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης.

Ποιο είναι το ζευγάρι

Ο Δημήτρης και ο Σταύρος έχουν αποφασίσει εδώ και πολλά χρόνια να ζήσουν μαζί και να δημιουργήσουν οικογένεια. Έχουν αγοράσει ένα σπίτι, όπου διαμένουν με τα τρία τους παιδιά. Όμως, μέχρι χθες δεν μπορούσαν να αναγνωριστούν και οι δύο ως γονείς.

Ο Σταύρος μίλησε στο Bloomberg και δήλωσε ότι «τα κοστούμια και οι βέρες μας είναι ήδη έτοιμα, ίσως είμαστε οι πρώτοι που θα παντρευτούμε». Αυτό που ενθαρρύνει πλέον τον 52χρονο αλλεργιολόγο είναι ότι δε φοβάται για την τύχη του γιου του, εάν ο ίδιος πεθάνει πριν από το σύντροφό του Δημήτρη. Οι πέντε τους θα είναι πλέον μία οικογένεια, και όχι «ξένοι».

Επιπλέον, ο Σταύρος ανέφερε ο νέος νόμος λύνει πολλά από τα προβλήματα της οικογένειάς του, ενώ μετά τον γάμο το ζευγάρι πρόκειται να υιοθετήσει επίσημα τα δίδυμα παιδιά του συντρόφου του.

«Θα γίνουμε επιτέλους μία οικογένεια με δύο επίθετα», κατέληξε ο ίδιος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.