Γνώριμοι του κρεοπώλη που σκότωσε τον 31χρονο Μπάμπη Κούτσικο ήταν τα τρία άτομα που συνελήφθησαν στο Μεσολόγγι και το Αιτωλικό για κατοχή ναρκωτικών. Οι Αρχές Ασφαλείας του Μεσολογγίου διερεύνησαν εξονυχιστικά το ενδεχόμενο να υπάρχει σχέση ανάμεσα στους κατόχους των ναρκωτικών και το κίνητρο του 50χρονου κρεοπώλη, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

«Το Μεσολόγγι είναι μία μικρή πόλη και οι περισσότεροι γνωρίζονται μεταξύ τους. Ο φερόμενος ως δράστης του εγκλήματος έχει κι άλλους γνωστούς και φίλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συνέπραξαν στον φόνο. Αντλήσαμε διάφορες πληροφορίες και μας οδήγησαν σ’ ένα μπαρ που κράχτης ήταν μία… ομορφούλα σερβιτόρα» λέει στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» αξιωματικός που μετέχει στις έρευνες.

«Εκεί, λοιπόν, σύχναζαν πολλοί φίλοι και γνωστοί του κατηγορούμενου κρεοπώλη, αλλά και ο ίδιος ο κρεοπώλης. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν την αποδοθείσα στον 50χρονο εγκληματική ενέργεια με τους φίλους του και θαμώνες του μπαρ. Είναι γεγονός, πάντως, ότι σε αυτό τον χώρο συχνάζουν άτομα που επιδίδονται στο «σπορ» της χρυσοθηρίας και της αρχαιοκαπηλίας, αλλά ούτε καν ενδείξεις έχουμε ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου» λέει.

Οι διωκτικές Αρχές εκτιμούν ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο και πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα ο προφυλακισμένος κρεοπώλης θα κληθεί από την ανακρίτρια και θα ενημερωθεί για την περαίωση της δικογραφίας.

Η σχέση του «Ράμπο» και της συντρόφου του με τον κρεοπώλη

Κάνναβη και κοκαΐνη εντόπισε πριν λίγες μέρες ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της Αστυνομίας σε δύο σπίτια και μία αποθήκη στο Μεσολόγγι με αποτέλεσμα να συλληφθούν για διακίνηση ναρκωτικών ένας άνδρας και δύο γυναίκες που έκαναν διακίνηση στην περιοχή.

Η συγκεκριμένη υπόθεση παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς το ζευγάρι που συνελήφθη είχε ανακριθεί από τις αστυνομικές Αρχές στο πλαίσιο των ερευνών για την δολοφονία του Μπάμπη.

Συγκεκριμένα, ανήκουν στο φιλικό περιβάλλον του κρεοπώλη που κατηγορείται για τη δολοφονία του. Πρόκειται για έναν 40χρονο γνωστό με το προσωνύμιο «Ράμπο» και την 30χρονη σύντροφό του.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή είναι η τρίτη σύλληψη ατόμου από το περιβάλλον του κρεοπώλη. Είχε προηγηθεί αυτή του 36χρονου για αρχαιοκαπηλία. Ο συλληφθέντας είχε φιλική σχέση τόσο με τον κρεοπώλη, όσο και με άλλο ένα άτομο της παρέας του.

Τι έδειξε το κινητό του Μπάμπη

Το κινητό του Μπάμπη, παρ’ ότι δεν έχει βρεθεί, συνεχίζει να δίνει στοιχεία στις Αρχές. Ο 50χρονος κρεοπώλης κάλεσε τρεις φορές τον Μπάμπη στις 5 Ιανουαρίου, δηλαδή μία ημέρα μετά τη δολοφονία του, με τις κλήσεις να γίνονται το διάστημα από τις 15:30 μέχρι τις 15:40.

Μάλιστα, την πρώτη φορά κάλεσε λάθος τον αριθμό, ενώ οι άλλες δύο έγιναν κανονικά προς τον αριθμό του δολοφονηθέντα.

Τι πιστεύει η Αστυνομία

Οι Αρχές θεωρούν ότι η συγκεκριμένη κίνηση έγινε εσκεμμένα από τον κρεοπώλη, ο οποίος εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες. Έτσι η αστυνομία εξετάζει δύο σενάρια. Ποια είναι αυτά;

  1. Ο κρεοπώλης ήθελε να θολώσει τα νερά και να δείξει ότι δεν γνώριζε τι είχε συμβεί στον Μπάμπη
  2. Να βεβαιωθεί ότι το κινητό του θύματος έχει απενεργοποιηθεί.