Η είδηση ότι ο βασιλιάς Κάρολος πάσχει από καρκίνο έκανε τον Χάρι να πάει στο Λονδίνο για να σταθεί στο πλευρό του πατέρα του, σε μια ολιγόλεπτη συνάντηση με στόχο να σπάσουν οι πάγοι στη σχέση τους.

Μιλώντας σε εκδήλωση των Invictus Games στο Βανκούβερ, του μεγάλου αθλητικού γεγονότος που εξυμνεί το μαχητικό πνεύμα των ατόμων με αναπηρίες, ο Χάρι ρωτήθηκε αν η ασθένεια του πατέρα του θα μπορούσε να βοηθήσει στην επανένωση της βασιλικής οικογένειας. Και η απάντησή του ήταν θετική.

«Ναι, είμαι σίγουρος» είπε επισημαίνοντας ότι έχει γίνει μάρτυρας της επίδρασης που έχουν οι δυσκολίες στο οικογενειακό περιβάλλον των αθλητών που συμμετέχουν στους συγκεκριμένους αγώνες. «Μέσα από όλες αυτές τις οικογένειες, το βλέπω σε καθημερινή βάση. Ξέρετε, τη δύναμη της οικογένειας που ενώνεται» ανέφερε.

«Αυτό μένει μεταξύ μας»

Το Παλάτι δεν αποκάλυψε τον τύπο του καρκίνου που έχει ο 75χρονος βασιλιάς, λέγοντας μόνο ότι ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας για προστάτη, αλλά δεν είναι καρκίνος του προστάτη. Ο δούκας του Σάσεξ δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την πρόγνωση του πατέρα του. «Αυτό μένει μεταξύ εμού και εκείνου» δήλωσε σύμφωνα με το ABC News.

Τα προβλήματα στη σχέση του Χάρι με την οικογένειά του ξεκίνησαν από τότε που εγκατέλειψε τα βασιλικά καθήκοντα το 2020 και μετακόμισε στο Λος Άντζελες με τη σύζυγό του, Μέγκαν, επικαλούμενος, όπως είπαν, τις αφόρητες παρεμβάσεις και τη ρατσιστική συμπεριφορά των βρετανικών μέσων ενημέρωσης.

Τον Μάιο εμφανίστηκε μόνος του στη στέψη του πατέρα του, αλλά έφυγε αμέσως μόλις τελείωσε η τελετή για να επιστρέψει στην Καλιφόρνια για τα γενέθλια του γιου του.