Συναγερμός στις ΗΠΑ: «Οι Ρώσοι θέλουν να στείλουν πυρηνικά όπλα στο διάστημα» σύμφωνα με το ABC

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η «Επιτροπή των Οκτώ» του Κογκρέσου για το ζήτημα - Τα πρώτα σενάρια για την κίνηση των Ρώσων.

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ μετά τις πληροφορίες που υπάρχουν για «σοβαρή απειλή» της Ρωσίας στην εθνική ασφάλεια της χώρας. Όσο περνούν οι ώρες φαίνεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με το είδος της απειλής.

Το ABC News έδωσε περαιτέρω πληροφορίες από δικές του πηγές, γράφοντας ότι η προειδοποίηση για «απειλή εθνικής ασφάλειας» αφορά τη Ρωσία που θέλει να τοποθετήσει πυρηνικό όπλο στο διάστημα.

Κατά το ABC, αυτό δεν αφορά τη ρίψη πυρηνικού όπλου στη Γη, αλλά μάλλον την πιθανή χρήση του εναντίον δορυφόρων. «Είναι πολύ ανησυχητικό και πολύ ευαίσθητο», είπε μια πηγή, η οποία το χαρακτήρισε «μεγάλη υπόθεση».

Αν και δεν ασχολούνται άμεσα με το θέμα, πολλά μέλη του Κογκρέσου έχουν περιγράψει το ζήτημα ως σοβαρό — αλλά τίποτα που θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία στο κοινό.

Η «απειλή εθνικής ασφάλειας» που προκάλεσε ανησυχία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο βουλευτής Μάικ Τέρνερ, πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η επιτροπή του «έθεσε στη διάθεση όλων των μελών του Κογκρέσου πληροφορίες σχετικά με μια σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια».

«Ζητώ από τον Πρόεδρο Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει όλες τις πληροφορίες που αφορούν αυτή την απειλή, ώστε το Κογκρέσο, η Διοίκηση και οι σύμμαχοί μας να μπορούν να συζητήσουν ανοιχτά τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής», δήλωσε ο Τέρνερ, Ρεπουμπλικάνος από το Οχάιο.

Αν και δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με τη φύση και την προέλευση της απειλής, ΜΜΕ επικαλέστηκαν δικές τους πηγές στο ρεπορτάζ τους, που ανέφερε ότι σχετίζεται με τη Ρωσία.

Την Πέμπτη η επιτροπή των οκτώ

Ο Τζέικ Σάλιβαν, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, πιέστηκε πολλές φορές από δημοσιογράφους σε μια ενημέρωση στον Λευκό Οίκο σχετικά με το αίτημα των Ρεπουμπλικανών πληροφοριών, αλλά αρνήθηκε να πει συγκεκριμένα εάν η συνάντηση της Πέμπτης θα συζητηθεί αυτή η αναφερόμενη απειλή.

Αρνήθηκε επίσης να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό, πέρα ​​από το να πει ότι, σε γενικές γραμμές, «οι Αμερικανοί κατανοούν ότι υπάρχει μια σειρά από απειλές και προκλήσεις στον κόσμο με τις οποίες αντιμετωπίζουμε καθημερινά», όπως η τρομοκρατία.

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως έχει συγκληθεί η «ειδική επιτροπή των οκτώ» που αποτελείται από κορυφαία στελέχη και των δύο παρατάξεων, τα οποία αυτή την Πέμπτη θα ενημερωθούν από τον ίδιο αναλυτικά για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.