Μακελειό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας, 12/2, όταν 76χρονος πρώην εργαζόμενος εισέβαλε ένοπλος σε ναυτιλιακή εταιρεία, επί της οδού Αρτεμισίου στη Γλυφάδα. Άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα, πριν ο ίδιος αυτοκτονήσει.
Ο δράστης, με καταγωγή από την Αίγυπτο, που ήταν κοντά στην οικογένεια για 36 χρόνια, αφού σκόρπισε τον θάνατο, έδωσε τέλος στη ζωή του στο υπόγειο του κτιρίου με καραμπίνα, η οποία βρέθηκε δίπλα του.
Αφορμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν η απόλυσή του και το γεγονός πως του ζητήθηκε να φύγει από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η οικογένεια Καρνέση.
Το LIVE NEWS προχώρησε σε μία αποκάλυψη για το σπίτι. Συγκεκριμένα, αυτό το σπίτι -σύμφωνα με παραστατικά στοιχεία από το κτηματολόγιο- ανήκει στο Σπύρο Καρνέζη.
Αναπάντητο παραμένει, ωστόσο, το ερώτημα εάν τη διαχείριση είχε η Μαρία Καρνέση. Πολλά ερωτήματα πρόκειται να απαντήσει με την κατάθεσή της η Δέσποινα Καρνέση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LIVE NEWS, η αστυνομία επικοινώνησε με τη Δέσποινα Καρνέση αλλά εκείνη αρνήθηκε να καταθέσει προς το παρόν.
Ο απλήρωτος ΕΝΦΙΑ στους Πεταλιούς
Στους Πεταλιούς, το νησάκι στην άκρη του Ευβοϊκού Κόλπου, βρισκόταν η βίλα της εφοπλιστικής οικογένειας Καρνέση στην οποία δούλευε ο 70χρονος με καταγωγή από την Αίγυπτο, που όλοι αποκαλούσαν «Άρη», και ο οποίος αιματοκύλησε τη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογενείας στην Γλυφάδα το πρωί της Δευτέρας (12/02).
Οι Πεταλιοί δικαιολογημένα χαρακτηρίζονται ως οι «ελληνικές Μαλδίβες». Είναι το νησάκι στο οποίο δούλευε ως επιστάτης ο δολοφόνος και αυτόχειρας της Γλυφάδας, ένα νησάκι μοναδικής ομορφιάς που βρίσκεται απέναντι από τη Ραφήνα.
Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο Σύμβουλος Έκδοσης του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», Νίκος Φιλιππίδης, η οικογένεια Καρνέση δεν έχει πληρώσει ποτέ τον ΕΝΦΙΑ για το συγκεκριμένο σπίτι.
Συνολικά, ο απλήρωτος ΕΝΦΙΑ για το σπίτι στους Πεταλιούς υπολογίζεται στα 2,5 εκατ. ευρώ, χωρίς τον ΕΝΦΙΑ του 2023 και του 2024.
Η συμφωνία ανάμεσα στα αδέλφια Καρνέση
Το LIVE NEWS παρουσιάζει τη συμφωνία που είχαν κάνει τα αδέλφια Καρνέση, με την οποία κανένα από τα παιδιά των αδελφών δεν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την περιουσία μετά τον θάνατό τους.
«Τέλος, συμφωνήθηκε ρητά αυτό που και από πριν ήταν αυτονόητο, ότι δηλαδή σε περίπτωση αποχώρησης ή θανάτου οιουδήποτε εξ ημών η εταιρία θα συνέχιζε από τους υπόλοιπους για αόριστο χρόνο (χωρίς να εισέρχεται οποιοσδήποτε τρίτος σε αυτήν λόγω κληρονομικής διάδοχης, αφού ρητά προβλέφθηκε και στο ως άνω έγγραφο ότι, αν κάποιος αποχωρήσει, με απόφαση των λοιπών εταίρων του αποδίδεται ένα ποσό για το ποσοστό του)».
«Τονίζεται ιδιαίτερα ότι, όπως είχε συμφωνηθεί από την αρχή και ρητά διευκρινίστηκε στο έγγραφο του Οικογενειακού Πρακτικού του 1994 που αποτύπωσε την ως άνω συμφωνία μας και τα σχετικά δικαιώματά μας, όλα τα έσοδα από τις ναυτιλιακές μας επιχειρήσεις (λ.χ. είτε οι ναύλοι ή ακόμη και το τίμημα από την πώληση κάποιου πλοίου) τοποθετούνταν είτε στις πλοιοκτήτριες ή στην εκάστοτε διαχειρίστρια εταιρία μας, και έκαστος εξ ημών είχε την επιλογή να κάνει ανάληψη κερδών ανάλογα με τις ανάγκες του, με την επισήμανση ότι, αν κάποιος το ζητήσει, θα γίνει εκκαθάριση μεταξύ των εταίρων για τα κέρδη αυτά».
Ο δημοσιογράφος, Σάββας Αθανάσιου, μίλησε στο LIVE NEWS για τα πώς έφτασε η οικογένεια σε αυτήν την ολέθρια σχέση.
«Υπάρχει το προφητικό κείμενο της ιδιόχειρης συμφωνίας του 1994. Γράφει κάπου «να δούμε το επόμενο στάδιο για να μην ζημιώσουμε την εταιρεία». Ένα άλλο σημείο με ιδιαίτερη σημασία είναι πως αναφέρεται πως απαγορεύεται στους συζύγους και τα παιδιά να πάρουνε τα μερίδια. Μάλιστα, απαγορεύει και στις γυναίκες να δίνουν εντολές στο προσωπικό. Σήμερα έχει μείνει η Δέσποινα και ο Σπύρος Καρνέσης».
Το ιδιόχειρο σημείωμα του Σπύρου Καρνέση
Το εν λόγω έγγραφο είχε γραφεί πριν 30 χρόνια, το 1994, όταν η οικογένεια ήταν ακόμη αγαπημένη.
Ανάμεσα σε αυτά που συμφωνήθηκαν εκείνη την ημέρα στο οικογενειακό συμβούλιο ήταν :
Αναλογισθείτε σε τι μέρος καθόμαστε και κάνουμε αυτό το συμβούλιο αναλογισθείτε τους μισθούς που παίρνουμε τα μεγέθη διανομής κερδών τα σπίτια που ζούμε τα εξοχικά μας τα κότερα τον τρόπον ζωής μας και επίσης αναλογισθείτε πως είμαστε πριν 20 χρόνια και τότε πέστε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θεό που:
α) μας χαρίζει ακόμα το μεγαλύτερο αγαθό την υγεία (πρέπει να την κρατήσουμε όσο μπορούμε).
β) μας χαρίζει πληθώρα χρημάτων που πράγματι δεν ξέρουμε που να τα ξοδέψουμε.
γ) Όλοι μας να αναλογισθούμε ότι το επόμενο στάδιο μετά από εδώ θέλει μεγάλη προσοχή, σύνεση και αυτοκριτική διότι είναι ακριβώς το στάδιο που επειδή τα έχουμε όλα και τόσο πλούσια ούτε ο Θεός ούτε η συνείδηση μας δεν μας επιτρέπει να έχουμε παράπονο. Διότι εάν μετά από όλα αυτά έχουμε παράπονο, είναι τόσο άδικο που μπορεί να μας οδηγήσει σε ζημιά της εταιρείας και χειρότερα της υγείας.