Ξεκάθαρη στάση κρατά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σχετικά με την ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στη Βουλή και τη θετική ψήφο που αναμένει από τους βουλευτές του κόμματός του.

Την ίδια ώρα βέβαια, δεν λείπουν οι διαφωνίες, όπως εκείνη του υπερτομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Παύλου Πολάκη. Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα από τα κόμματα που κατέθεσαν αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Κατά την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος μάλιστα, ο Γιάννης Ραγκούσης ρώτησε ευθέως τον Στέφανο Κασσελάκη τι θα γίνει, σε περίπτωση που βουλευτής του κόμματος αποφασίσει είτε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, αλλά ακόμη και να απέχει.

Η απάντηση από τον πρόεδρο ήταν σαφής: «Θα υπάρξουν συνέπειες».

Ενστάσεις Ραγκούση για την πρόταση αναβολής των εκλογών νέων οργάνων

Ο Γιάννης Ραγκούσης τοποθετήθηκε και για μία σειρά εσωκομματικών ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς το συνέδριο.

«Η πρόταση αναβολής των εκλογών των οργάνων είναι μία πολύ αρνητική εξέλιξη. Είναι μια πολύ κακή εικόνα για το κόμμα να αναβάλει εκλογές πανελλήνιας κλίμακας, μόλις τρεις μέρες πριν από την πραγματοποίησή τους. Είμαι υπέρ της διεξαγωγής και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα είναι αδιάβλητες», είπε.

Και προσέθεσε: «Αν την τελευταία στιγμή ληφθεί απόφαση αναβολής, τότε θα πρέπει να ζητηθεί συγγνώμη από τα χιλιάδες μέλη και στελέχη σε όλη την Ελλάδα, που έκαναν τα αδύνατα δυνατά να ανταποκριθούν σε προθεσμίες που είχαν τεθεί, αλλά που, δυστυχώς, τελικά δεν θα ισχύσουν. Οι επιπτώσεις της αναβολής εκλογής νέων οργάνων για ένα μήνα θα είναι σοβαρές. Ουσιαστικά, θα χάσουμε ένα μήνα από τους τέσσερις που έχουμε πριν από τις ευρωεκλογές, όπου η ραχοκοκαλιά του κόμματος σε όλη την Ελλάδα, θα είναι σε μια κατάσταση εξαιρετικά προβληματική».