Σε τίποτα δεν θα θυμίζει ο καιρός σήμερα Κυριακή (11/2) το άκρως ανοιξιάτικο σκηνικό των προηγούμενων ημερών, καθώς αναμένεται μεταβολή με βροχές, κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και ενισχυμένους θυελλώδεις νοτιάδες.

Αρχικά βροχές θα εκδηλώνονται σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ενώ μέχρι το βράδυ ανάλογη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα Επτάνησα, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και σε τμήματα της Πελοποννήσου.

Στην Αττική όπως και στην υπόλοιπη κεντρική, ανατολική Στερεά και την Εύβοια η αλλαγή του καιρού θα γίνει έντονη από αργά το βράδυ.

Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

«Δεν θα βιώσουμε κάτι ακραίο. Οι βροχές αυτές είναι φυσιολογικές για την εποχή και ευεργετικές» σημείωσε στο Mega ο Γιάννης Καλλιάνος. «Περιμένουμε ένα δυνατό πέρασμα διάρκειας δύο-τριών ωρών και στην Αττική με μπόρες και καταιγίδες κυρίως όμως από τα μεσάνυχτα της Κυριακής και μετά» σημείωσε ο ίδιος λέγοντας ότι στην Αττική θα υπάρξουν «απότομα ξεσπάσματα» χωρίς να είναι σε θέση να προβλέψει αν θα εκδηλωθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Το θετικό σύμφωνα με τον ίδιο είναι ότι στην Αττική οι βροχές θα σημειωθούν κατά την διάρκεια της νύχτας και δεν θα γίνουν έτσι ιδιαίτερα αισθητές από την πλειοψηφία των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Όσο για την διάρκεια των φαινομένων ο Γιάννης Καλλιάνος είπε ότι θα κρατήσουν συνολικά σε όλη τη χώρα περίπου 48 ώρες.