Οscars 2024: Ο Κρίστοφερ Νόλαν ήθελε πάντα να δουλέψει με τον Iron Man

Πώς η ερμηνεία του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στη σειρά της Marvel άνοιξε την πόρτα της συνεργασίας του με τον δημιουργό του υποψήφιου για 13 Όσκαρ «Οπενχάιμερ».

«Ήθελα πάντα να δουλέψω μαζί του. Το είχα εντοπίσει αυτό στη δουλειά του», δήλωσε με ενθουσιασμό ο Κρίστοφερ Νόλαν στην εκπομπή The Late Show με παρουσιαστή τον Στίβεν Κόλμπερτ, για τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, με τον οποίο συνεργάστηκε στο ιστορικό έπος «Οπενχάιμερ».

Σκηνοθέτης και ηθοποιός θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί της μεγάλης βραδιάς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου διεκδικώντας συνολικά τέσσερα από τα 13 Όσκαρ για τα οποία είναι υποψήφιο το «Οπενχάιμερ». Ο μεν Νόλαν θεωρείται φαβορί στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας (ως συμπαραγωγός), σκηνοθεσίας και διασκευασμένου σεναρίου, ο δε Ντάουνι Τζούνιορ που ενσάρκωσε στην ταινία τον αμερικανό πολιτικό Λιούις Στράους, είναι φαβορί για το χρυσό αγαλματίδιο Β΄ Ανδρικού Ρόλου.

Ένας χαρισματικός Iron Man

Ο Νόλαν όμως έκανε κι άλλες δηλώσεις δείχνοντας τη μεγάλη εκτίμηση που έχει στο πρόσωπο του αμερικανού σταρ. «Είναι ένας χαρισματικός Iron Man. Mία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί ποτέ στην ιστορία της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ήταν να αναλάβει αυτός τον ρόλο του Iron Man», συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης για την ταινία και τον χαρακτήρα που στάθηκε η αφορμή να γεννηθεί το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel το 2008. Ο δημιουργός της πιο επιτυχημένης ταινίας της σεζόν είχε μόνο επαίνους για τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ αναφερόμενος επίσης στο γενναιόδωρο πνεύμα του και τον τρόπο που συνεργάζεται με τους συναδέλφους του.

Η απόρριψη για το Batman

Από την πλευρά του ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, που έχει κατά καιρούς εκφράσει το παράπονο του ότι κανείς δεν πρόσεχε την ερμηνεία του ως Iron Man στη σειρά της Marvel, δεν είχε πάντοτε την ίδια αίσθηση…λατρείας από τον Νόλαν.

Όπως είχε πει σε Q&A με το κοινό μετά από προβολή του «Οπενχάιμερ» στο Aero Theater του Λος Άντζελες, οι δυο τους είχαν συναντηθεί με σκοπό μια ενδεχόμενη συνεργασία στο «Batman Begins» (2005), αλλά το τσάι στο φλυτζάνι του Ντάουνι Τζούνιορ ήταν λίγο πικρό. Όπως γλαφυρά περιέγραψε ο ηθοποιός στο κοινό: «Θυμάμαι είχαμε συναντηθεί για τσάι και σκεφτόμουν ότι δεν φαινόταν να επενδύει ιδιαίτερα σε τούτη τη συνέντευξη. Ήταν ευγενικός, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε πότε κάποιος δεν θα σε επιλέξει». Η ειρωνεία της τύχης ήταν ότι τον ρόλο του Σκιάχτρου ανέλαβε τελικά ο Κίλιαν Μέρφι, ο κινηματογραφικός Οπενχάιμερ αυτοπροσώπως.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.