Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα η συνάντηση με αγρότες

Οι αγρότες είχαν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο οποίος παρέλαβε και την επιστολή τους.

Διατεθειμένος να συναντήσει τους αγρότες τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Αναμένουμε να δούμε ποιους θα συναντήσει και ποιους θα εκπροσωπούν» είπε ο κ. Μαρινάκης, επισημαίνοντας ότι έχει παραληφθεί και η επιστολή που έστειλαν οι αγρότες στον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες (7/2) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περιοδεύοντας στο Χαϊδάρι, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες, με την προϋπόθεση οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί.

«Και στους φίλους μου τους αγρότες, οι οποίοι είναι σήμερα στο δρόμο, τους λέω ότι εμείς είμαστε αυτοί που μειώσαμε τη φορολογία στους αγρότες, που διαπραγματευτήκαμε μία Κοινή Αγροτική Πολιτική που ναι, έχει δυσκολίες – και εδώ είμαστε πάλι να συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη – που πολεμήσαμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις, που δώσαμε παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Προσέξτε: 1 δισεκατομμύριο ευρώ- στην τετραετία για αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές» είπε.

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο» ανέφερε ο πρωθυπουργός «αλλά, να το ξαναπώ: ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους. Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο, όσο δίκαιο και αν είναι το αίτημά του, και να διαταράσσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου».

Η δημόσια πλατφόρμα για τα έργα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε νωρίτερα τους περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης.

«Προχωράμε στην αναπτυξιακή μας στρατηγική για όλη τη χώρα. Μαζί θα προχωρήσουμε στην εκτέλεση όλων των έργων της Περιφέρειας. Προχωράμε στην μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων» είπε.

Και συνέχισε: «Θα ενεργοποιήσουμε τις επόμενες εβδομάδες, μία δημόσια πλατφόρμα που θα είναι προσβάσιμη σε κάθε πολίτη, όπου θα παρέχεται μία πιο λεπτομερής ενημέρωση για τα έργα τα οποία ολοκληρώνονται, υλοποιούνται και σχεδιάζονται σε κάθε περιφέρεια» υπογράμμισε.

«Είναι ευκαιρία να δημιουργήσουμε μία συνεκτική περιφερειακή πολιτική. Δεν θέλουμε να πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή για όλους και θέλω να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο της ουσιαστικής συνεργασίας» ανέφερε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.