«Η γυναίκα πίσω από τον Έλγιν» – Ντοκιμαντέρ για τα Γλυπτά σε σενάριο Μιμής Ντενίση

Σε σενάριο Μιμής Ντενίση, σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάκου και με κεντρικό πρόσωπο την Λαίδη Έλγιν, «εγκέφαλο» της αρπαγής

Tην αποκάλυψη του χρονικού της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα αλλά «με μία άλλη ματιά», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στοχεύουν οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ «Η γυναίκα πίσω από τον Έλγιν», του οποίου τα γυρίσματα έχουν δρομολογηθεί και αν δεν αλλάξει κάτι θα αρχίσουν τον ερχόμενο Μάιο.

Η γυναίκα του τίτλου του ντοκιμαντέρ είναι η Λαίδη Έλγιν, ο άνθρωπος που χρηματοδότησε την κλοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ίσως την μεγαλύτερη κλοπή όλων των εποχών. Η ταινία της οποίας το σενάριο υπογράφει η Μιμή Ντενίση και την σκηνοθεσία η Κατερίνα Ευαγγελάκου, στοχεύει να φέρει στην επιφάνεια γεγονότα και αλήθειες, που μέχρι σήμερα ήταν καλά κρυμμένα στα προσωπικά έγγραφα της οικογένειας του Έλγιν.

Οπότε η ιδιωτική αλληλογραφία του Λόρδου Έλγιν και της συζύγου του παίζει κομβικό ρόλο στο όλο εγχείρημα καθώς για πρώτη φορά θα πέσει φως στην μεγαλύτερη αρπαγή πολιτιστικής κληρονομιάς ενός έθνους μέσα από προσωπικές συνομιλίες και αυθεντικά έγγραφα.

«Το ντοκιμαντέρ θα αναδείξει τα πραγματικά κίνητρα πίσω από την βάρβαρη αποκαθήλωση των γλυπτών που χρωματίζονται από την άμετρη αναίδεια και παντελή έλλειψη σεβασμού ενός Άγγλου αριστοκράτη και της συζύγου του που μέσα στις επιστολές τους αναφέρονται στις Καρυάτιδες ως… “Καρυ something”» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση της έναρξης γυρισμάτων της ταινίας που είναι παραγωγή της εταιρείας LUMAD της Έλενας Χατζηαλεξάνδρου.

Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ αναμένεται να πραγματοποιηθούν, στην Ελλάδα την Τουρκία την Μεγάλη Βρετανία και την Σκωτία, ενώ Έλληνες, Άγγλοι και Τούρκοι ιστορικοί θα εξηγούν και θα αναλύουν τα ιστορικά γεγονότα. Επίσης, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες εκφράζουν την γνώμη τους για την επιστροφή των Γλυπτών στην χώρα που ανήκουν, στην Ελλάδα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.