Βασιλιάς Κάρολος: Διαγνώστηκε με καρκίνο σύμφωνα με το Παλάτι

Ο καρκίνος του Βασιλιά Καρόλου δεν αφορά τον προστάτη αλλά κάποιο άλλο σημείο του σώματος.

Με καρκίνο διαγνώστηκε σύμφωνα με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ο Βασιλιάς Κάρολος.

Μάλιστα, δεν αφορά τον προστάτη αλλά κάποιο άλλο σημείο του σώματος. Ο εν λόγω καρκίνος βρέθηκε κατά την διάρκεια της πρόσφατης θεραπείας και παραμονής του στο νοσοκομείο

Ο τύπος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού ο Βασιλιάς ξεκίνησε «τακτικές θεραπείες» τη Δευτέρα.

Τα Παλάτι αναφέρει ότι ο Κάρολος «παραμένει απόλυτα θετικός όσον αφορά τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του στα δημόσια καθήκοντα του το συντομότερο δυνατό».

Αν και θα αναστείλει τις δημόσιες εμφανίσεις του, θα συνεχίσει να ασκεί τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους.

Την Κυριακή εθεάθη σε εκκλησιαστική λειτουργία στο Sandringham, όπου χαιρέτησε το πλήθος.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες ο Κάρολος πραγματοποίησε εγχείρηση στον προστάτη στο θεραπευτήριο «The Clinic» στο Marylebone, όπου βρισκόταν και η νύφη του Κέιτ Μίντλετον για 14 μέρες μετά από εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα.

Μάλιστα, η Πριγκίπισσα της Ουαλίας θα απέχει από τα καθήκοντά της τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα.

Στο πλευρό του ο Πρίγκιπας Χάρι

Δίπλα στον πατέρα του θα βρεθεί σύντομα ο Πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος θα ταξιδέψει σε μερικές μέρες στο Λονδίνο.

Μάλιστα, ο Βασιλιάς ήταν αυτός που μετέφερε τα δυσάρεστα νέα για τη διάγνωσή του στο γιό του.

Ευχές από τον Ρίσι Σούνακ

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, εξέφρασε τις θερμότερες ευχές του για ταχεία ανάρρωση, γράφοντας στα κοινωνικά δίκτυα πως «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επανέλθει δυνατός σε χρόνο – μηδέν και ξέρω ότι όλη η χώρα τού εύχεται τα καλύτερα».

«Ύπέροχος άνθρωπος» λέει ο Τραμπ για τον Κάρολο

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τον βασιλιά ως «υπέροχο άνθρωπο», σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα,  ο Τραμπ έγραψε ότι: «Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, τον οποίο γνώρισα κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου και όλοι προσευχόμαστε να έχει γρήγορη και πλήρη ανάρρωση!».

Μπάιντεν: «Ανησυχώ»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως «ανησυχεί» σχετικά μετά τη διάγνωση του βασιλιά. Ο ίδιος ανέφερε ότι «μόλις έμαθα για τη διάγνωσή του. Ελπίζω να μιλήσω μαζί του σύντομα».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.