Κάθε μέρα που περνάει ολοένα και περισσότεροι μάρτυρες εμφανίζονται και δίνουν στοιχεία για όσα γίνονταν στον «Άλλο άνθρωπο». Οι έρευνες των Αρχών για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο συνεχίζονται και αφορούν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Εάν αποδειχθούν όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τότε όπως όλα δείχνουν θα έχουμε και αναβάθμιση των κατηγοριών. Οι Αρχές θα ερευνήσουν εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της συνέργειας σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αναμένεται καταιγισμός μηνύσεων

Μέχρι στιγμής ανάμεσα στα όσα ερευνούν οι Αρχές δεν υπάρχει πουθενά το αδίκημα της απάτης. Ωστόσο, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλώντας στo LIVE News ξεκαθάρισε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι πρώτα πρέπει να υπάρξει μήνυση από κάποιον για να υπάρξουν σχετικές έρευνες. Αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει, αλλά όπως όλα δείχνουν είναι καθαρά θέμα χρόνου να συμβεί.

Σύντομα αναμένεται να υπάρξει καταιγισμός μηνύσεων από ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια έδιναν χρήματα στον «Άλλον άνθρωπο».

Ερωτηματικά για τις μερίδες φαγητού και η έρευνα στην Κιβωτό

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο χρησιμοποιούνταν ετησίως 18.000 μπολάκια για το φαγητό, που προσφέρονταν και οι μερίδες που έχει δώσει μέχρι σήμερα είναι 18 εκατομμύρια. «Οπότε να υπολογίσουμε ότι ζει 1.000 χρόνια. Εκεί οδηγούν οι πράξεις», σχολίασε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Ο ίδιος παρατήρησε επίσης ότι «από τα βίντεο που είναι στη διάθεσή μας από τα συσσίτια δεν εμφανίζονται πουθενά 3 και 4 χιλιάδες άτομα σε καθημερινή βάση». Την ίδια ώρα μαρτυρία πρώην εθελοντή ανέφερε ότι καθημερινά έδιναν περίπου 100 με 120 μερίδες φαγητού.

Ένα ακόμα ζητούμενο είναι πώς ξεκίνησε η έρευνα για τον «Άλλο Άνθρωπο». Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του «Βήματος», όταν αναδείχθηκε η υπόθεση της «Κιβωτού» ξεκίνησε έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε όλες τις ΜΚΟ.

«Η κοινωνική κουζίνα επειδή δεν ήταν ΜΚΟ δεν είχε ελεγχθεί επί σειρά ετών από κάποια Αρχή. Φαίνεται όμως να υπήρχαν κάποιες ενδείξεις, που οδήγησαν στο να ξεκινήσει έρευνα και να αναδειχθούν όσα γνωρίζουμε σήμερα», εξήγησε.

«Είχαμε κάνει καταγγελία το 2013»

Πίσω στο 2013 δύο άτομα, που για αρκετούς μήνες βοηθούσαν στην κοινωνική κουζίνα απευθύνθηκαν στις Αρχές αλλά δεν βρήκαν ανταπόκριση.

Όπως αποκαλύπτουν στο Live News, από τον πρώτο καιρό της παρουσίας τους στον «Άλλο Άνθρωπο» κατάλαβαν ότι διακινούνται πολλά χρήματα χωρίς αποδείξεις και χωρίς να πρόκειται για ΜΚΟ.

«Πήγαμε στους εισαγγελείς διαφθοράς να τον καταγγείλουμε και με τον τρόπο τους μας διώξανε. Ούτε μας είπαν παιδιά ελάτε να δώσετε μια ένορκη κατάθεση, να σας πάρουμε κατάθεση και ούτω καθεξής», τονίζουν οι δύο πρώην εθελοντές.

«Δε ξέρω, δεν έχει καταγραφεί πουθενά. Πήγαμε να καταγγείλουμε την όλη διαδικασία. Αυτά που είχαμε δει τέλος πάντων. Δηλαδή ξόδευε 10 ευρώ για το μαγείρεμα και τα χρήματα ήταν πολύ περισσότερα. Και δε ξέραμε που πηγαίνανε. Δεν ήταν ΜΚΟ. Διαχειριζόταν τα χρήματα όπως ήθελε», συμπληρώνουν.