Επειδή δεν είναι συνηθισμένο Τούρκοι να παραθέτουν δείπνο σε Έλληνες πολιτικούς και επιχειρηματίες στην Κωνσταντινούπολη, σας παρουσιάζω το μενού, το οποίο, όπως μαθαίνω ενθουσίασε τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την οικονομική διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη αναφέρει ο Βηματοδότης.
Πρώτο πιάτο: Ζεστό ορεκτικό, Ριζότο μυρωδικών του Αιγαίου με φλούδες παρμεζάνας και σως «κατεβασμένου» βαλσάμικου (όχι θα άφηναν οι Τούρκοι το ριζότο τους να μην έχει άρωμα… Αιγαίου).
Κυρίως πιάτο: Ουρά αστακού Θερμιδώρ με μανιτάρια, ψητές πατάτες baby αγκινάρες baby και σως αστακού.
Επιδόρπιο: Πιατέλα Çiragan Palace «Baklava», Μπακλαβάς φιστικιού, Şöbiyet (σαν μπακλαβάς από φύλλο, κρέμα και ξηρούς καρπούς), κορμός, επιδόρπιο από γλυκιά κολοκύθα, καταίφι με πηχτή κρέμα και κομπόστα κερασιού.
Ποτά: Λευκό κρασί Suvla Narince, κόκκινο κρασί, Suvla Cabernet Sauvignon & Merlot,Yeni Raki και βεβαίως το δείπνο έκλεισε με ένα εσπρεσάκι.