Ανδρουλάκης: «Να δεχθεί η κυβέρνηση τα αιτήματα των αγροτών» – Αναβάλλεται η συνεδρίαση της ΚΟ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ σημείωσε επίσης ότι το 2023 ήταν ιστορικά η χειρότερη χρονιά πληρωμών άμεσων ενισχύσεων από την πρώτη εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ενώ επισήμανε ότι ο ΕΛΓΑ αδυνατεί να αποζημιώσει αγρότες και κτηνοτρόφους.

Συμπαράσταση στους αγρότες και έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την στάση της στα αιτήματά τους διατύπωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δήλωσή του.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ανέφερε ότι «τα συνεχιζόμενα κυβερνητικά λάθη έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τον αγροτικό κόσμο της χώρας. Το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευθεί και τα χρέη τους αυξάνονται συνεχώς».

Σημείωσε ότι το 2023 ήταν ιστορικά η χειρότερη χρονιά πληρωμών άμεσων ενισχύσεων από την πρώτη εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ενώ επισήμανε ότι ο ΕΛΓΑ αδυνατεί να αποζημιώσει αγρότες και κτηνοτρόφους για ζημιές που έχουν πάθει λόγω φυσικών καταστροφών.

«Εμείς, από την πλευρά μας, στεκόμαστε στο πλευρό του αγροτικού κόσμου. Έχει χρέος, λοιπόν, η κυβέρνηση να δεχτεί τα δίκαια αιτήματά τους, γιατί σε άλλη περίπτωση απαξιώνεται ο πρωτογενής τομέας και οδηγείται σε μαρασμό η ελληνική περιφέρεια» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Μετατίθεται η συζήτηση με τους βουλευτές του κόμματος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Εν όψει της έκθεσης Agrotica, που θα λάβει χώρα από 1 έως 4 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη αλλά και των αγροτικών κινητοποιήσεων, έχουν οριστεί κλιμάκια βουλευτών του ΠαΣοΚ που θα μεταβούν στις περιοχές και θα συζητήσουν με τους αγρότες της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας. Για τον λόγο αυτό, η συζήτηση με τους βουλευτές σχετικά με το επικείμενο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη, θα μετατεθεί σε ημέρα όπου θα μπορούν όλοι να είναι παρόντες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.