Καιρός: Χιόνια το βράδυ της Δευτέρας στην Αττική – Οι περιοχές που θα το στρώσει

Στο κέντρο της Αθήνας δεν θα χιονίσει - Εκτός χιονοπτώσεων η Θεσσαλονίκη.

Από την Κυριακή και μετά έρχεται η ψυχρή εισβολή στη χώρα μας και θα διαρκέσει έως την Τρίτη, ανέφερε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Σύμφωνα με την πρόγνωσή του αρκετά χιόνια θα πέσουν στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει 7 βαθμούς Κελσίου και οι βοριάδες θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Από το Πήλιο και νοτιότερα, σε Στερεά, Πελοπόννησο και σε πολλές περιοχές του Αιγαίου χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε χαμηλότερα υψόμετρα, στα 250 με 300 μέτρα. Στην Κρήτη αναμένεται να χιονίσει πάνω από τα 500 με 600 μέτρα και αρκετά πυκνά.

Πού θα το στρώσει στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται χιόνια στα βόρεια προάστια. Από το βράδυ της Δευτέρας και προς το ξημέρωμα της Τρίτης θα σχηματιστούν κατάλληλες συνθήκες για χιονοπτώσεις ακόμα και σε ακόμα πιο χαμηλά υψόμετρα.

Στο κέντρο της Αθήνας δεν θα χιονίσει.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι Εκάλη, Διόνυσος, Ροδόπολη, Δροσιά, Πεντέλη, Ντράφι, Θρακομακεδόνες, Κρυονέρι, Άνοιξη, Άγιος Στέφανος. Μάλιστα στα συγκεκριμένα προάστια ενδέχεται να υπάρξει και χιονόστρωση. «Από την Κηφισιά και πάνω θα χιονίζει κατά περιόδους. Η Θεσσαλονίκη θα είναι εκτός» είπε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.