Το θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και γίνεται το κυρίαρχο θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών.

Τα λόγια του Μητροπολίτη Μεσογαίας, κ. Νικόλαου στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την Τρίτη 23/1 προκάλεσαν σοκ και δέος. Στην πολυσέλιδη εισήγησή του ο ιεράρχης παρουσίασε την ομοφυλοφιλία ως ψυχική νόσο και κάλεσε την Εκκλησία να αντιδράσει με δυναμικό τρόπο στο επερχόμενο νομοσχέδιο.

Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, με μία λιτή ανακοίνωση, που περιορίζεται σε μόλις 15 λέξεις τονίζει: «Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (ΕΨΕ) τονίζει, ρητά και κατηγορηματικά, ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο».

«Δύστυχα και αβοήθητα άτομα»

«Όταν αυτός ο τύπος ζωής και οικογένειας προβάλλεται ως κάτι σύγχρονο, εύκολα μπορεί να γίνει μόδα και αντί να βοηθήσει κάποιους λίγους που βρίσκονται σ αυτήν την κατάσταση, να πολλαπλασιάσει επικίνδυνα την παρέκκλιση από την φυσική οδό και εκτροπή» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μεσογαίας.

Συνεχίζοντας ο κ. Νικόλαος εξέφρασε την άποψη ότι η Εκκλησία μπορεί να θεραπεύσει την ομοφυλοφιλία.

«Η ομοφυλοφυλία είναι μια ασθένεια που τη γέννησε η διάχυτη κοινωνική αμαρτία και μπορεί ασφαλώς να τη θεραπεύσει η Εκκλησία. Μαζί με όλες τις μεγάλες δικές μας αμαρτίες, μπορεί να αγκαλιάσει θεραπευτικά και αυτήν» τόνισε.

Χαρακτήρισε δε τους ομοφυλόφιλους «δύστυχα και αβοήθητα άτομα».

«Από τότε που η ψυχιατρική διέγραψε την ομοφυλοφιλία από την λίστα των ψυχικών διαταραχών, παραιτήθηκε από τη σχετική έρευνα και έμειναν τα δύστυχα αυτά άτομα αβοήθητα με μοναδική συντροφιά την ελπίδα σε μια βολική νομοθεσία και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων με παρελάσεις αυτοξευτελισμού και ντροπής» ανέφερε.