Την ώρα που οι έρευνες μετά τον εντοπισμό της σορού του Μπάμπη Κούτσικου στην περιοχή Ευαγγελισμός συνεχίζονται για την ανεύρεση του φονικού όπλου, τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας είναι αποκαλυπτικά για τις συνθήκες θανάτου του 31χρονου από το Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος Μπάμπης Κούτσικος πυροβολήθηκε μία φορά και από κοντινή απόσταση από δεκάβολο μονόκαννο κυνηγετικό όπλο. Όπως έχει γίνει γνωστό, τα συγκεκριμένου τύπου φυσίγγια  χρησιμοποιούνται στο κυνήγι αγριογούρουνου.

Όπως φέρεται να αναφέρει ο ιατροδικαστής στην έκθεσή του, ο 31χρονος Μπάμπης δέχτηκε τα σκάγια του όπλου από μπροστά και ψηλά αριστερά στο στήθος, κοντά στην πλάτη.

«Η πράξη του εγκλήματος έγινε σ’ εκείνο το σημείο» τόνισε κατηγορηματικά  ανώτατος αξιωματικός, την ώρα που αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι: «η έρευνα δεν σταματάει μέχρι να βρούμε όλα τα στοιχεία. Δεν μένουμε μόνο στον 50χρονο και σε πρόσωπα του περιβάλλοντος του, θα ‘απλώσουμε’ την έρευνα και προς άλλες κατευθύνσεις».

Αναζητούν το όπλο, βρέθηκαν και άλλα φυσίγγια

Κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός του Μπάμπη Κούτσικου οι Αρχές βρήκαν ένα κομμάτι από φυσίγγιο, το οποίο εστάλη στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για βαλλιστικό έλεγχο. Μαζί οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης έχουν στείλει και τα δύο όπλα που κατείχε ο 50χρονος κρεοπώλης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Αρχές εντόπισαν και άλλα φυσίγγια τα οποία εντοπίστηκαν στην τσέπη του θύματος. Το αξιοσημείωτο είναι πως ο τύπος του φυσιγγίου που είχε χρησιμοποιηθεί ήταν ίδιος με αυτά που είχε μαζί του ο Μπάμπης. Άρα δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήθηκε ακόμα και το όπλο που είχε μαζί του ο 31χρονος για να τον δολοφονήσουν.

Για αυτό το λόγο έχουν ενταθεί οι έρευνες για να εντοπιστεί το όπλο που φέρεται να είχε μαζί του το θύμα. Υπενθυμίζουμε ότι ειδικό κλιμάκιο του στρατού έχει πάει στην περιοχή για να βοηθήσει τις έρευνες που γίνονται για τον εντοπισμό του όπλου.

Παράλληλα, οι Αρχές πήραν δείγμα από τον κατηγορούμενο, για να το συγκρίνουν με το γενετικό υλικό από τα νύχια του θύματος, καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ίσως να προηγήθηκε πάλη μεταξύ του δράστη και του θύματος.

Το σενάριο που εξετάζει η αστυνομία και η αναζήτηση του Μπάμπη για τις λίρες

Αυτή τη στιγμή για τις Αρχές όλα τα σενάρια είναι ανοικτά. Ωστόσο, οι αστυνομικοί στην προσπάθειά τους να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ που τους λείπουν έχουν δημιουργήσει κάποια σενάρια προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους.

Το πρώτο που προσπαθούν να βρουν είναι πώς ο κρεοπώλης κατάφερε να πάει τον Μπάμπη σε ένα τόσο απομονωμένο μέρος. Για αυτό φαίνεται ότι η λύση έρχεται από τις πρόσφατες αναζητήσεις που είχε κάνει ο άτυχος νεαρός.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι προφανώς ο κρεοπώλης του είχε πει για λίρες που μπορεί να υπάρχουν στην περιοχή και για αυτό το λόγο ο Μπάμπης αναζητούσε στο διαδίκτυο να βρει πληροφορίες για το πώς ξεχωρίζει κάποιος τις αυθεντικές λίρες από τις κάλπικες.

Το τετράδιο του Μπάμπη στο επίκεντρο των ερευνών – Άτομα μπλεγμένα σε ιστορίες χρυσοθηρίας

Ένα άλλο στοιχείο στο οποίο οι αστυνομικές αρχές έχουν επικεντρωθεί είναι και το τετράδιο που κρατούσε ο Μπάμπης. Σε αυτό υπάρχουν αρκετά ονόματα γραμμένα και δίπλα τους υπάρχουν ποσά. Κάποια εξ’ αυτών είναι σβησμένα επειδή προφανώς είχε εξοφληθεί το χρέος, ενώ άλλα φαίνονται κανονικά.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Αναστασόπουλο, δημοσιογράφο της εφημερίδας «Πελοπόννησος», κάποια από τα ονόματα αυτά έχουν κυκλωθεί από τις αρχές. Μάλιστα, στο παρελθόν φέρεται να είχαν εμπλακεί και σε υποθέσεις χρυσοθηρίας.

Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού και οι 12 ανιχνευτές μετάλλων που έχουν πωληθεί στο Μεσολόγγι

Γενικότερα ο κρεοπώλης, όπως έχει αποδειχτεί από τις έρευνες που έχει κάνει η αστυνομία, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κυνήγι θησαυρών. Αυτός ήταν και ο λόγος που αναζητούσε να αγοράσει ειδικό ανιχνευτή χρυσού με αξίας 15.000 ευρώ.

Μάλιστα, μιλώντας στο «LIVE News» άνθρωπος που ειδικεύεται στην πώληση τέτοιων μηχανημάτων αποκάλυψε πως μέσα στο 2023 πούλησε 12 τέτοιους ανιχνευτές στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου. «Αυτά που στείλαμε στο Μεσολόγγι το ακριβότερο έκανε 1.300 ευρώ. Δίνοντας πολλά λεφτά για να αγοράσουν ανιχνευτές μετάλλων δεν πάει να πει ότι παίρνουν και το καλύτερο μηχάνημα.

Αυτοί που δεν γνωρίζουν και είναι άτσαλοι θα πάρουν ένα μηχάνημα 15.000 ευρώ. Εγώ που γνωρίζω δε θα έδινα αυτό το ποσό, μάξιμουμ θα έδινα 1.300 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ερευνητής, Γιώργος Πολατίδης.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να έχει πουλήσει στον κρεοπώλη ή κάποιον από την παρέα του ανιχνευτή είπε: «Ζήτησε κάποια στιγμή κάποιος ένα ακριβό μηχάνημα να μπορεί να φτάσει μέχρι 2,5 μέτρα βάθος. Δε ξέρω γιατί αυτοί που ασχολούνται με μεγάλα βάθη συνήθως ασχολούνται και με αρχαία. Συνήθως οι χρυσοθήρες παίρνουν μηχανήματα με βάθος έως 1,5 μέτρο. 

Αυτοί που αγοράζουν για να βρουν σε μεγαλύτερα βάθη, μηχανήματα που έχουν πάνω φασματογράφο, το κάνουν πιο επαγγελματικά για άλλη δουλειά. Κάποια στιγμή ένας ζήτησε να μιλήσει μαζί μου γιατί ήθελε ένα πιο ακριβό μηχάνημα, ωστόσο δεν ξέρω αν ήταν από αυτή την παρέα. Μπορεί, κανένας δεν ξέρει τι έχει γίνει».

Ανοικτό το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων ατόμων

Την πιθανότητα να είχε συνεργούς στη δολοφονία του Μπάμπη στο Μεσολόγγι ο 50χρονος κρεοπώλης εξέφρασε ο δικηγόρος της οικογένειας, Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

«Υπάρχει συμμετοχή στη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια και αυτό προκύπτει από το χρονικό διάστημα το οποίο είναι περιορισμένο. Ο άνθρωπος αυτός κινήθηκε στην περιοχή και τέλεσε αυτό που έχει τελέσει και ήδη είναι προφυλακισμένος και σίγουρα κατά την άποψή μας έχει κάποιον η κάποιους οι οποίοι τον έχουν βοηθήσει να διαπράξει αυτό το ειδεχθές έγκλημα» είπε στην ΕΡΤ.

Τα στοιχεία που συλλέγονται από την ανεύρεση της σορού μπορούν να δείξουν ή να αποκλείσουν την ύπαρξη συνεργών ανέφερε η εκρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κ. Δημογλίδου

«Η θετική εξέλιξη της ανεύρεσης της σορού του άτυχου νεαρού θα μας δώσει σίγουρα περισσότερα στοιχεία για την έρευνα. Στοιχεία τα οποία θα μπορούν να αποκλείσουν ή να αποδείξουν και τη συμμετοχή ίσως και κάποιου συνεργού στο συγκεκριμένο έγκλημα» είπε.

Στον Κορυδαλλό ο 50χρονος

Ο 50χρονος κρεοπώλης αναμένεται να οδηγηθεί τις επόμενες ώρες στον Κορυδαλλό, καθώς ανακριτής και εισαγγελέας τον έκριναν προφυλακιστέο μετά την απολογία του. Παράλληλα, ανάλογα με τα αποτελέσματα των ερευνών στην περιοχή ή της ταυτοποίησης DNA να κληθεί να δώσει νέα συμπληρωματική απολογία.