Μεσολόγγι: Αναζητούν το όπλο που δολοφονήθηκε ο Μπάμπης – Σήμερα η νεκροψία

Η ιατροδικαστική θα δείξει αν ο Μπάμπης πυροβολήθηκε εκεί που βρέθηκε νεκρός ή σε άλλο σημείο και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην βαλτώδη περιοχή που εντοπίστηκε η σορός του.

Με τραγικό τρόπο έληξε χθες (22/1), μετά από 18 μέρες, η υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, που δολοφονήθηκε από τον 50χρονο κρεοπώλη.

Η σορός του άτυχου νεαρού άνδρα βρέθηκε από ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο σε βάλτο στον Κάμπο Ευηνοχωρίου, κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας, σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης και με πολλά τραύματα από κυνηγετικό όπλο. Το θύμα βρέθηκε πεσμένο μπρούμυτα και αναγνωρίστηκε από τα ρούχα που φορούσε.

Το σημείο αποκλείστηκε και φυλάσσεται από την Αστυνομία και από σήμερα το πρωί θα αρχίσουν εκ νέου οι έρευνες για την εύρεση του όπλου και τον εντοπισμό κινητού τηλεφώνου και άλλων προσωπικών αντικειμένων, από τα οποία μπορούν να προκύψουν στοιχεία για την αξιολόγηση της υπόθεσης. Εκ νέου θα εξεταστεί και βιντεοληπτικό υλικό που έχει στην διάθεσή της η Αστυνομία.

Το σημείο δεν απέχει πάρα πολύ από εκείνο του εθνικού οδικού δικτύου όπου κάμερα έχει εντοπίσει το επίμαχο διάστημα να κινείται το αυτοκίνητο του 50χρονου κρεοπώλη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει βρεθεί στο επίκεντρο των ερευνών.

Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση

Σήμερα (23/1) αναμένεται να διενεργηθεί στην Πάτρα η ιατροδικαστική εξέταση στην σορό του 31χρονου Μπάμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα προσδιορίσει οριστικά αν ο θάνατος του επήλθε από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε ή από πνιγμό μετά τους πυροβολισμούς.

Συγκεκριμένα, θα ξεκαθαριστεί αν ο άνδρας πυροβολήθηκε εκεί που βρέθηκε νεκρός ή σε άλλο σημείο και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην βαλτώδη περιοχή που εντοπίστηκε η σορός του.

Όσον αφορά στην επίσημη ταυτοποίηση της σορού, αυτή αναμένεται να γίνει στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας, τόσο μέσω της αναγνώρισης από συγγενικά πρόσωπα, όσο και από την εξέταση γενετικού υλικού.

Προφυλακιστέος ο κρεοπώλης

Ο 50χρονος κρεοπώλης, που κατηγορείται για τον φόνο, κρίθηκε προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό. Χθες όταν βγήκε από το Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου, αποδοκιμάστηκε έντονα από τους συγκεντρωμένους.

Κτηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ενώ αμφισβητεί και όσα έχουν προκύψει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του δεν έχει αποδειχθεί τίποτα απ’ όσα του καταλογίζονται. Ωστόσο, δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα και μετά από την 7ωρη απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.