Πολλή ώρα σπαταλούν καθημερινά οι οδηγοί στον δρόμο καθώς η κίνηση είναι πια χαρακτηριστικό στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους, κάνοντας συχνά αφόρητη την παραμονή στο αυτοκίνητο.
Η κ. Μάγδα Τσολάκη, νευρολόγος-ψυχίατρος, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για ένα «ψυχοτραυματικό γεγονός», όταν κάποιος εργάζεται και καθυστερεί πολύ με την κίνηση στους δρόμους. Κι’ αυτό γιατί στη συνέχεια μεταφέρει τον εκνευρισμό στο σπίτι και δεν έχει τον χρόνο να ασχοληθεί με τους δικούς του ανθρώπους.
«Πρέπει να ξυπνήσουν πολύ νωρίτερα, ελαττώνεται ο ύπνος που είναι απαραίτητος για να λειτουργήσουν μέσα στη μέρα. Γυρίζουν στο σπίτι είναι εκνευρισμένοι, δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με την οικογένειά τους» είπε, μεταξύ άλλων.
Ακόμη, η γιατρός επισήμανε ότι το 80% των ασθενών με άνοια, είναι άτομα που προηγουμένως έχουν υποστεί ένα πολύ πιεστικό γεγονός.
Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη
Το κυκλοφοριακό στη Θεσσαλονίκη, που έχει εξελιχθεί σε τεράστιο πρόβλημα, κυρίως μετά τα έργα του FlyOver, χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση για να πάψει να είναι αβίωτη η ζωή στην πόλη.
Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Μπέρτσια, εκπρόσωπο της Ένωσης ασφαλιστικών εταιριών Ι.Χ, τα ατυχήματα έχουν αυξηθεί στο σύνολο της χώρας, σε ποσοστό 10% με 12% και είναι απόρροια του εγκλεισμού την περίοδο του covid.
Όπως τόνισε ο κ. Μπέρτσιας παράλληλα έχουν αυξηθεί και οι ασφαλίσεις για ατυχήματα, τα οποία είναι περισσότερα, συνήθως λογω εκνευρισμού ή χρήσης του κινητού την ώρα της οδήγησης, ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στροφή στις μικτές ασφαλίσεις. «Είμαστε από τις χειρότερες χώρες στην Ευρώπη, σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό» κατέληξε ο κ. Μπέρτσιας.