Μεσολόγγι: Βρέθηκε η σορός του Μπάμπη

Το απόγευμα της Δευτέρας (22/01) βρέθηκε η σορός του 31χρονου στην περιοχή Ευαγγελίστρια. Κατέρρευσαν οι συγγενείς του έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου Μπάμπη που είχε εξαφανιστεί στην περιοχή του Μεσολογγίου απέδωσαν καρπούς. Η σορός του εντοπίστηκε στην περιοχή Ευαγγελίστρια και η πρώτη που ενημερώθηκε ήταν η οικογένειά του.

Το απόγευμα της Δευτέρας οι αστυνομικές Αρχές επικεντρώθηκαν σε ένα συγκεκριμένο σημείο της περιοχής και εκεί μετά από λίγο βρήκαν τη σορό του. Λίγο αργότερα εκεί μετέβη και ιατροδικαστής ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η σορός ανήκε στον Μπάμπη.

Την ίδια ώρα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο είχαμε σκηνές δράματος με την μητέρα του 31χρονου να καταρρέει και να δέχεται τις πρώτες βοήθειες. Σε τραγική κατάσταση ήταν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Το σκυλί που βρήκε τη σορό

Στις έρευνες της αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες είχε προστεθεί ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος. Από την αρχή ο ειδικός σκύλος ανίχνευσης ανθρώπινων υπολειμμάτων είχε δείξει ότι στο συγκεκριμένο σημείο κάτι υπήρχε.

Η ειδική ομάδα έφτασε στο Μεσολόγγι κατόπιν εντολής των Δικαστικών Αρχών της περιοχής που αποδέχθηκαν σχετικό αίτημα της οικογένειας. Οι έρευνες εστιάστηκαν στην περιοχή της Ευαγγελίστριας όπου και τελικά βρέθηκε η σορός.

Το σημείο που βρέθηκε η σορός

Την ίδια ώρα με την εύρεση της σορού ξετυλίγεται και το κουβάρι όσων έγιναν εκείνο το μοιραίο βράδυ. O 31χρονος μαζί με τον κρεοπώλη έφυγαν από τον Άγιο Θωμά και το τελευταίο στίγμα του κινητού του ήταν λίγο παραπάνω.

Στη συνέχεια υπάρχει το κενό των 50 λεπτών στα οποία ο κρεοπώλης φαίνεται ότι έχει το κενό μνήμης. Οι αρχές άρχισαν να ψάχνουν μια τεράστια έκταση, γεμάτη βάλτους, αρδευτικά κανάλια η οποία ήταν δύσκολο να ερευνηθεί.

Ωστόσο, τις τελευταίες 24 ώρες οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην περιοχή της Ευαγγελίστριας όπου και τελικά βρέθηκε η σορός.

Τσούκαλης: «Δεδομένη η εμπλοκή και άλλων ατόμων»

Ο Γιώργος Τσούκαλης επεσήμανε ότι κατά 99% η σορός ανήκει στον άτυχο άνδρα, ο οποίος φαίνεται ότι δολοφονήθηκε από τον 50χρονο κρεοπώλη σύμφωνα με τις Αρχές. Να επισημάνουμε, όμως, ότι ο ιδιωτικός ερευνητής εξέφρασε τη σιγουριά του ότι ο κρεοπώλης είχε και συνεργούς.

«Από εδώ και πέρα, αρχίζει ένας νέος κύκλος ερευνών, γιατί πλέον έχουμε ένα βασικό στοιχείο, το κυριότερο για την ακρίβεια από το οποίο μπορούν να ξεκινήσουν οι Αρχές για να μπορέσουμε να κινηθούμε σε άλλα μονοπάτια. Είναι μία τραγική στιγμή, μακάρι να είχαμε διαψευστεί όλοι. 

Πισεύω ότι ο Μπάμπης παρασύρθηκε εκεί και έγινε το φονικό, αλλά εξακολουθώ όμως να λέω ότι αποκλείεται να μην είναι στην εξίσωση και άλλο ή άλλα πρόσωπα. Μένει να αποδειχτεί αν υπήρχαν κι άλλα κίνητρα πέρα από τις 17.000 ευρώ», ανέφερε αρχικά.

Φρούριο το Δικαστικό Μέγαρο για τον 50χρονο κρεοπώλη

Σε φρούριο είχε μετατραπεί από νωρίς σήμερα το πρωΐ (22/1) το Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου, όπου και προσάχθηκε ο 50χρονος κρεοπώλης που κατηγορείται για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου, ο οποίος έχει εξαφανιστεί από τις 4 Ιανουαρίου.

Ο 50χρονος είχε λάβει την προηγούμενη Πέμπτη προθεσμία για να απολογηθεί και σήμερα το πρωΐ πέρασε την πόρτα του ανακριτή. Ισχυρότατες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ αναπτύχθηκαν περιμετρικά των Δικαστηρίων, ενώ έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα, ώστε να μην προσεγγίσει κόσμος, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις φοβούνται επεισόδια από συγγενείς και φίλους του αγνοούμενου.

«Χρωστούσαν πολλοί λεφτά στον Μπάμπη»

Έξω από τα δικαστήρια στο Μεσολόγγι, βρίσκονται η μητέρα και η αδερφή του Μπάμπη. «Του είχε δανείσει (σ.σ. στον κρεοπώλη) κοντά έναν χρόνο. Όλα μαζί, μαζεμένα 17.000 ευρώ. Τα 7.000 ευρώ είναι μέσω e-banking, περασμένα φαίνονται, τα άλλα είναι στο χέρι λογικά. Είχε αυτό το κακό. Έχει ένα τετράδιο που τα σημείωνε όλα, τα πάντα. Είχε πολλά ονόματα μέσα που του χρωστάνε λεφτά. Έπρεπε να έχει 60-70.000», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα του 31χρονου στην εκπομπή «Live News».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.