Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης του 31χρονου στο Μεσολόγγι κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (22/01). Οι Αρχές εντόπισαν τη σορό του στην περιοχή Ευαγγελίστρια και αποφάσισαν την προφυλάκιση του 50χρονου.

Ο κρεοπώλης παρά το γεγονός ότι επί ώρες ήταν στο Δικαστικό Μέγαρο και ανακρινόταν δεν λύγησε και συνεχίζει να επιμένει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με τη δολοφονία του Μπάμπη. Ωστόσο, οι Αρχές έχουν αντίθετη άποψη και για αυτό το λόγο αποφάσισαν την προφυλάκισή του και την μεταφορά του στον Κορυδαλλό.

Από το πρωί της Τρίτης (23/01) θα αρχίσει ένας νέος κύκλος ερευνών ο οποίος αναμένεται να δώσει και όλες τις απαντήσεις που έχουν απομείνει.

Έτσι βρήκε η αστυνομία τη σορό

Οι αστυνομικές αρχές όλες αυτές τις ημέρες είχαν ερευνήσει την περιοχή και έψαχναν να βρουν τα ίχνη του Μπάμπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το σημείο που βρέθηκε το πτώμα οι Αρχές είχαν περάσει, αλλά δεν είχαν βρει κάτι.

Ωστόσο, στις έρευνες της αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες είχε προστεθεί ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος. Από την αρχή ο ειδικός σκύλος ανίχνευσης ανθρώπινων υπολειμμάτων είχε δείξει ότι στο συγκεκριμένο σημείο κάτι υπήρχε.

Η ειδική ομάδα έφτασε στο Μεσολόγγι κατόπιν εντολής των Δικαστικών Αρχών της περιοχής που αποδέχθηκαν σχετικό αίτημα της οικογένειας. Οι έρευνες εστιάστηκαν στην περιοχή της Ευαγγελίστριας όπου και τελικά βρέθηκε η σορός.

Το σκυλί εντόπισε ίχνη την Κυριακή ωστόσο λόγω των ανέμων που υπήρχαν στην περιοχή ήταν αδύνατο να εντοπίσει ακριβώς το σημείο. Τη Δευτέρα οι καιρικές συνθήκες ήταν καλύτερες και έτσι κατάφεραν να φτάσουν στον εντοπισμό της σορού.

Τι ψάχνει η αστυνομία

Οι έρευνες της αστυνομίας θα συνεχιστούν από το πρωί της Τρίτης (22/01) και πλέον οι Αρχές έχουν συγκεκριμένα πράγματα να ψάξουν στον τόπο του εγκλήματος. Το στοιχείο που θα τους λύσει τα χέρια είναι το φονικό όπλο.

Δεδομένα ο 31χρονος έχει δεχτεί πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο το οποίο δεν έχει βρεθεί, όπως και αυτό που φέρεται να πήρε μαζί του ο Μπάμπης την ώρα που έφυγε από το σπίτι του.  Φυσικά, οι Αρχές θα αναζητήσουν και άλλα στοιχεία που μπορεί να βρεθούν στην περιοχή.

Κρίσιμα θα είναι δεδομένα τα ευρήματα που θα προκύψουν και από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις. Είναι εξαιρετικά πιθανό η σορός του άτυχο άνδρα να κρύβει πολλές απαντήσεις αφού τα ρούχα του βρέθηκαν και μπορεί να έχουν πάνω τους γενετικό υλικό. Όπως το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε μέρη του σώματος του 31χρονου όπως τα νύχια.

Στο επίκεντρο υπάρχει πάντα και το κινητό του Μπάμπη το οποίο δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα. Φυσικά, η σορός του άτυχου άνδρα μαζί με τα ευρήματα που θα έρθουν από τις έρευνες της αστυνομίας στη συγκεκριμένη περιοχή αναμένεται να δώσει απαντήσεις και στα αναπάντητα ερωτήματα που υπάρχουν ακόμα.

Στον Κορυδαλλό ο κρεοπώλης, έντονες αποδοκιμασίες κατά την μεταφορά του

Tο δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε ο 50χρονος κρεοπώλης ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 31χρονου στο Μεσολόγγι. Από το πρωί ο κρεοπώλης βρισκόταν στο Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου όπου και ανακρινόταν από τις Αρχές, ωστόσο δεν «έσπασε».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε η σορός επέμενε πως δεν είχε καμία σχέση με την κατάληξη του 31χρονου. Παρ’ όλα αυτά αποφασίστηκε η προφυλάκισή του και η μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αυτό έγινε το απόγευμα της Δευτέρας με τον 50χρονο να μεταφέρεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με τους παρευρισκόμενους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο να τον αποδοκιμάζουν έντονα.