Ιερά Σύνοδος για ομόφυλα ζευγάρια: Νέες αντιδράσεις στους κόλπους της εκκλησίας

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κρατά κλειστά τα χαρτιά του εν αναμονή της Ιεράς Συνόδου - «Δεν δεχόμαστε τον γάμο των ομόφυλων. Δεν δεχόμαστε την τεκνοθεσία» το μήνυμα των αρχιερέων.

Διαβουλεύσεις με αρχιερείς είχε από το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντάσεις που έχουν προκληθεί στη διοίκηση της Εκκλησίας με αφορμή τον χειρισμό του θέματος του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας.

Ο κ. Ιερώνυμος και οι στενοί του συνεργάτες επεξεργάζονται την εισήγηση του στην έκτακτη Σύνοδο της Ιεραρχίας που θα γίνει το πρωί της Τρίτης (23/01) και ο ένας μετά τον άλλο οι μητροπολίτες έχουν λάβει την σκυτάλη και ο καθείς  με τον δικό του τρόπο αλλά και το προσωπικό ύφος του τάσσονται ευθέως κατά των αποφάσεων της Κυβέρνησης. Ο κατάλογος διαρκώς μεγαλώνει και όλοι επιθυμούν την δημοσιοποίηση των θέσεως τους καθώς οι πιστοί, όπως λένε, διαμαρτύρονται έντονα.

Μετά τους Μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. Συμεών, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο, Σερρών κ. Θεολόγο την σκυτάλη έλαβαν οι Μητροπολίτες Σάμου κ. Ευσέβιος και Βεροίας κ. Παντελεήμων.

Κρατά κλειστά χαρτιά ο Ιερώνυμος, η θέση των αρχιερέων

Πληροφορίες φέρουν τους αρχιερείς αποφασισμένους να τοποθετηθούν στην συνεδρίαση της ιεραρχίας προτείνοντας και λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τα περί δημοψηφίσματος που ακούστηκαν από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο εκλαμβάνεται από την πλειονότητα μάλλον ως προσπάθεια αντιπερισπασμού και προσέγγισης των ιεραρχών που εκλέχθηκαν επί αρχιεπισκοπίας Χριστοδούλου καθώς οι περισσότεροι είναι πνευματικά του αναστήματα. Τα περί επιστολών προς τους βουλευτές, που προτείνουν οι συνεργάτες του αρχιεπισκόπου, αντιμετωπίζονται σκωπτικά καθώς πολλοί εκτιμούν ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να θεωρηθεί ως προσπάθεια αποσταθεροποίησης.

Ο ίδιος ο κ. Ιερώνυμος κρατάει κλειστά τα χαρτιά του και περισσότερο ακούει τους αρχιερείς καθώς πρόκειται για μια εξαιρετικά κρίσιμη Σύνοδο κυρίως ως προς την επικοινωνία της διοίκησης της Εκκλησίας με τους μητροπολίτες, τους κληρικούς και τους πιστούς. «Είμαστε ενωμένοι όλοι έχουμε την ίδια άποψη. Δεν δεχόμαστε τον γάμο των ομόφυλων. Δεν δεχόμαστε την τεκνοθεσία» είναι το μήνυμα των αρχιερέων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.