Δικογραφία εις βάρος τριών ανδρών, ενός 41χρονου και δύο 17χρονων, υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ως αποτέλεσμα των όσων έγιναν γνωστά ύστερα από μεταξύ τους επεισόδιο στην Αγία Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Τμήμα Ασφαλείας, ο 41χρονος ημεδαπός συνελήφθη «για απρόσφορη απόπειρα σε προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους».

Όπως αναφέρθηκε σχετικώς, είχε αποστείλει άσεμνο υλικό σε ψεύτικο προφίλ ανήλικης που υποτίθεται πως διατηρούσε σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά το διαχειρίζονταν δύο νεαροί.

Πιο συγκεκριμένα δύο 17χρονοι είχαν δημιουργήσει fake λογαριασμό με στοιχεία 13χρονης και μέσω αυτού απέκτησαν επαφή με υπαρκτό προφίλ 41χρονου χρήστη της ίδιας πλατφόρμας.

Αφού η μεταξύ τους συνομιλία προχώρησε για μικρό χρονικό διάστημα, ο 41χρονος απέστειλε στην υποτιθέμενη 13χρονη οπτικοακουστικό υλικό γενετήσιου χαρακτήρα και δρομολογήθηκε συνάντηση απογευματινές ώρες του περασμένου Σαββάτου (20/1) στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Στο ραντεβού, αντί του κοριτσιού, εμφανίστηκαν οι δύο 17χρονοι διαχειριστές του ψεύτικου προφίλ. Ακολούθησε επεισόδιο και μετά από κλήση στην Άμεσο Δράση όλοι τους προσήχθησαν για εξηγήσεις.

Όπως υποστήριξε ο 41χρονος, τα δύο παιδιά αφού τον ενημέρωσαν για το υλικό που έχουν στην κατοχή τους, απαίτησαν χρήματα για να μην προχωρήσουν σε καταγγελία. Βάσει αυτού οι νεαροί συνελήφθησαν για εκδικητική πορνογραφία και εκβίαση κατά συναυτουργία.

Το κινητό του 41χρονου κατασχέθηκε και απεστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διερεύνηση.