Στο νοσοκομείο θα παραμείνει για μερικές μέρες ακόμα η Κέιτ Μίντλετον, μετά την επέμβαση που έκανε στην κοιλιακή χώρα, την ώρα που πληθαίνουν τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας της, ενώ διάχυτη είναι η ανησυχία παγκοσμίως ότι πάσχει από κάποια σοβαρή ασθένεια, κυρίως λόγω της επιλογής του νοσοκομείου που εξειδικεύεται στους καρκίνους.

Και ενώ το παλάτι δίνει με το σταγονόμετρο νέες πληροφορίες για την κατάσταση της Πριγκίπισσας, Ισπανίδα δημοσιογράφος Concha Calleja, κάνει λόγο για μετεγχειρητικές επιπλοκές μετά το χειρουργείο. Η ίδια αναφέρει πως η επέμβαση ήταν από μόνη της σοβαρή, διήρκεσε αρκετές ώρες και είχε αυξημένο κίνδυνο.

Μάλιστα, το ζεύγος Μέγκαν και Χάρι επικοινώνησε τόσο με την Κέιτ όσο και με τον Βασιλιά Κάρολο, ο οποίος πρόκειται να υποβληθεί σε επέμβαση για τη θεραπεία του διευρυμένου προστάτη. Η απόφαση των Σάσεξ να τείνουν «κλαδί ελιάς», ίσως να αποτελεί και μια ένδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι τον τελευταίο καιρό οι σχέσεις τους ήταν αρκετά ψυχραμένες μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν μέσω του βιβλίου του Όμιντ Σκόμπι ότι η Κέιτ και ο Κάρολος έκαναν τα ρατσιστικά σχόλια για το χρώμα της επιδερμίδας του Πρίγκιπα Αρτσι.

Το ιδιωτικό θεραπευτήριο στο οποίο νοσηλεύεται η Kate Middleton, φρουρείται σαν κάστρο.

Οι εν λόγω αποκαλύψεις είχαν συμπέσει με τη βραδινή εμφάνιση της Κέιτ με τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ για να παρακολουθήσουν το Royal Variety Performance.Τότε η Κέιτ είχε εμφανιστεί ελαφρώς καταβεβλημένη, ενώ άγγιζε συνεχώς την κοιλιά της.

Ωστόσο, πηγή δήλωσε στους Times ότι θα παραμείνει στο νοσοκομείο πριν πάρει εξιτήριο και όταν επιστρέψει στο σπίτι της και θα εργάζεται από εκεί μέχρι να επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά της σε μερικούς μήνες, όταν θα έχει αναρρώσει πλήρως.

Υπενθυμίζεται ότι το παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Κέιτ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται για καρκίνο. Μετά από περίπου 90 λεπτά, το Παλάτι ανακοίνωσε ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα υποβληθεί σε εγχείρηση προστάτη.