Χαμό προκάλεσαν στα social media τα κόκκινα σημάδια στο χέρι του Ντόναλντ Τραμπ. Ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε την ώρα που έφευγε από το σπίτι του στη Νέα Υόρκη για να παραστεί στη δεύτερη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση με την πρώην αρθρογράφο του Elle, Τζιν Κάρολ, που τον κατηγορεί ότι την κακοποίησε σεξουαλικά.

Τα σενάρια στο X έδιναν και έπαιρναν και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η υγεία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ γίνεται θέμα στο λαϊκό δικαστήριο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το 2020, εκτός από τα social media, μέσα όπως οι New York Times, το Forbes, το Insider, το πρακτορείο Bloomberg και το περιοδικό People έθεταν σοβαρά ερωτήματα κατά πόσο ο Τραμπ ήταν ικανός να παραμείνει στην ηγεσία της χώρας. Αφορμή είχε σταθεί η παρουσία και ομιλία του σε τελετή αποφοίτησης στην στρατιωτική ακαδημία του Γουέστ Πόιντ, όπου δυσκολεύτηκε να προφέρει το όνομα του στρατηγού Ντάγκλας Μακ Άρθουρ, ήρωα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ στη συνέχεια φάνηκε να μην μπορεί να σηκώσει με το ένα χέρι ένα ποτήρι νερό.

Εκείνος από την πλευρά του κάνει ό,τι μπορεί για να αποδείξει ότι είναι ακμαίος και θα έρθει ξανά στο τιμόνι των ΗΠΑ. Τον περασμένο Νοέμβριο έσπευσε να αναρτήσει στο Truth Social, και μάλιστα την ημέρα των γενεθλίων του Τζο Μπάιντεν, το ιατρικό δελτίο στο οποίο αναφερόταν ότι η σωματική και πνευματική του υγεία είναι πολύ καλή. Και αυτό γιατί ο« φάκελος υγεία» των δύο πολιτικών ανδρών έχει αναχθεί σε πολύ σημαντικό ζήτημα ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν τον Νοέμβριο του 2024 στις ΗΠΑ.

Οι 4 εκδοχές

Είναι έρπης; Μήπως ο Τραμπ είχε κάποια πτώση αναρωτιόντουσαν οι χρήστες στο Twitter και το Business Insider μίλησε με τον Dr. Joshua Zeichner, αναπληρωτή καθηγητή δερματολογίας στο νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης που εξήγησε τι μπορεί να συμβαίνει στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Τα εξανθήματα στα χέρια μπορούν να προκληθούν από διάφορους παράγοντες, από λοιμώξεις έως φλεγμονώδεις καταστάσεις», δήλωσε ο Zeichner. Οι τέσσερις πιθανότητες που έδωσε ο δερματολόγος για το τι μπορεί να συμβαίνει στον Τραμ είναι σίγουρα λιγότερο ενδιαφέρουσες από τις θεωρίες συνωμοσίας του διαδικτύου!

Εκδοχή Νο1: Έχει ξηροδερμία

Ο Zeichner δήλωσε ότι οι πιο συνηθισμένες αιτίες των εξανθημάτων στα χέρια είναι η ξηρότητα και το υπερβολικό πλύσιμο. Δεδομένου ότι ο Τραμπ είναι ένας αυτοαποκαλούμενος μικροβιοφοβικός, η θεωρία του υπερβολικού πλυσίματος των χεριών θα μπορούσε να επαληθευτεί. Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε ξηρό δέρμα, το οποίο είναι πιο συχνό το χειμώνα.

Εκδοχή Νο2: Φουσκάλες από το γκολφ

Μια άλλη πιθανότητα είναι οι φουσκάλες, οι οποίες σύμφωνα με τον Zeichner θα μπορούσαν να προκληθούν από «τριβές μετά από δραστηριότητες όπως το γκολφ, η άρση βαρών ή το μπέιζμπολ». Δεδομένου ότι ο Τραμπ είναι γνωστό ότι παίζει πολύ γκολφ, αυτό είναι επίσης ένα πιθανό σενάριο.

Εκδοχή Νο3: Έχει χυμό λάιμ στα χέρια του

Ο Zeichner δήλωσε ότι «ακόμη και η έκθεση σε χυμό λάιμ παρουσία ηλιακού φωτός μπορεί να προκαλέσει χημικό έγκαυμα στο δέρμα». Παρόλο που ο Τραμπ δεν πίνει αλκοόλ, ένα κοκτέιλ με εσπεριδοειδή θα μπορούσε να προκαλέσει τα σημάδια.

Εκδοχή Νο4: Τίποτα από τα παραπάνω

Όπως επισήμανε ο δερματολόγος τα εξανθήματα στα χέρια μπορεί να προκληθούν σχεδόν από ο,τιδήποτε, ακόμα και από τσιμπήματα εντόμων. Αν ο πρώην πρόεδρος δεν επιβεβαιώσει τι προκάλεσε τα σημάδια, ίσως να μην μάθουμε ποτέ στην πραγματικότητα.