Πυρά Παύλου Μαρινάκη κατά Κασελλάκη και Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, Τιμόθεου

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εξαπέλυσε πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη και τους ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα, ενώ σχολίασε και τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, Τιμόθεου.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Νταβός, ο εξωδικαστικός μηχανισμός, τα νέα έκτακτα μέτρα για την ακρίβεια το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση συγκαταλέγονται στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

«Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στο Davos της Ελβετίας, για τις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Πριν λίγη ώρα συμμετείχε σε συζήτηση για το Green Deal. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πρωθυπουργός, τόνισε «Φιλοδοξούμε να διαδραματίσουμε βραχυπρόθεσμα ηγετικό ρόλο ως πάροχοι ενεργειακής ασφάλειας, βοηθώντας επίσης κάποιους από τους βαλκάνιους φίλους μας να απαλλαγούν ταχύτερα από τον άνθρακα. Όμως, ευελπιστούμε ότι θα γίνουμε επίσης καθαρός εξαγωγέας πράσινης ενέργειας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Και μπορώ να σας πω ότι υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα» ανέφερε μεταξύ άλλων για την παρουσία του πρωθυπουργού στο Νταβός.

Μιλώντας για τις αιτιάσεις του κ. Κασσελάκη για τον εξωδικαστικό μηχανισμό είπε: «Πρέπει να είναι η νέα μόδα της γενικής λογικής του ΣΥΡΙΖΑ την οποία συνεχίζει και ο κ. Κασσελάκης της άρνησης της πραγματικότητας. Αυτή είναι η σταθερή φιλοσοφία τους. Η νέα μόδα έκφρασης αυτής της φιλοσοφίας είναι να επικαλούμαστε κομπάρσους. 

Ο κ. Κασσελάκης εκπροσωπεί το κόμμα που κυβέρνησε με πολιτικές που έδιωχναν τους νέους στο εξωτερικό και προσβάλλει συμπολίτες μας όταν τους βαπτίζει κομπάρσους. Φαντάζομαι είναι κομπάρσοι ή ηθοποιοί όλοι όσοι αναβαθμίζουν την χώρα, είναι κομπάρσοι αυτοί που μετράνε την ανεργία και την πάνε κάτω από 10%. Κάποια στιγμή μπορεί να βαφτίσουν κομπάρσους και τους ψηφοφόρους, όταν συνεχίσουν να πέφτουν τα ποσοστά τους. Μόνο αυτό περιμένουμε να δούμε» είπε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η άρνηση της πραγματικότητας δεν οδηγεί πουθενά, το δείχνουν και τα εκλογικά και δημοσκοπικά δεδομένα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Καλύτερα αντί να βαφτίζουν κομπάρσους τους πολίτες επιτιθέμενοι ουσιαστικά σε συμπολίτες μας, είναι καλύτερο να κάνουν κάποια σοβαρή πρόταση, να γίνει μια σοβαρή συζήτηση γιατί όλο αυτό κάνει κακό στη χώρα».

Για τις επιδοτήσεις ρεύματος ανέφερε: «Οι επιδοτήσεις στήριξης στο ρεύμα είναι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι οριζόντιες. Δεν είναι πρόβλημα των πολιτών, δεν μπορεί οι πολίτες να δώσουν πίσω επιδοτήσεις που πήραν. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει, δεν θα ζητηθεί από τους πολίτες να πληρώσουν επιδοτήσεις τις οποίες έλαβαν οριζόντια, ασχέτως παρόχου  για τις περιόδους που υπήρχε η υπέρμετρη αύξηση της τιμής του ρεύματος».

«Δεν είναι αμάρτημα η ομοφυλοφυλία, λυπηρό να ακούγονται τέτοιες διατυπώσεις»

Στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών επισημαίνοντας: ότι προφανώς δεν είναι αμάρτημα η ομοφυλοφιλία και είναι λυπηρό να ακούγονται αυτές οι διατυπώσεις που δεν εκπροσωπούν ούτε τους πιστούς ούτε την εκκλησία συνολικά.

«Προφανώς δεν είναι αμάρτημα και είναι λυπηρό να ακούγονται διατυπώσεις που νομίζω δεν εκπροσωπούν τους πιστούς ή την Εκκλησία. Είναι μειοψηφικές, μας βρίσκουν απέναντι. Το να προσβάλλεις ένα πολίτη για το σεξουαλικό προσανατολισμό του δεν έχει να κάνει με την πίστη μας, ούτε με αυτό που πρεσβεύει. Έχουμε ένα πρόγραμμα που θέλουμε να εφαρμόσουμε, υπάρχει διακριτός ρόλος της  νομοθετικής, εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας, με απόλυτο σεβασμό στην εκκλησία, στην πίστη μας».

Αναφερόμενος στο κενό που υπάρχει στη νομοθεσία σε περίπτωση θανάτου ενός εκ των δύο γονέων που έχουν υιοθετήσει ένα παιδί είπε: «Είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να την δούμε κατάματα και να την αντιμετωπίσουμε. Ναι σε μερικές περιπτώσεις μπορεί αυτό το παιδί να καταλήξει στο ίδρυμα».

«Περιμέναμε μια πιο ενωτική και εποικοδομητική στάση από το Πα.Σο.Κ»

Για την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο είπε ότι ο πρωθυπουργός συναντάται συχνά με τον αρχιεπίσκοπο και συναντήθηκε και πριν δέκα ημέρες μετά και από αιτήματα του αρχιεπισκόπου για συζήτηση θεμάτων όπως η στέγαση των νέων, η φοιτητική στέγη, τα ζητήματα υπογεννητικότητας  και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συζητήθηκε και το θέμα των ημερών.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον ΕΟΔΥ είπε: «Μετά από σχετική εισήγηση των νομικών συμβούλων του ΕΟΔΥ εκρίθη ότι δεν υπάρχει ζημία και ότι ήταν ορθότερο για τον ΕΟΔΥ να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση. Με δεδομένο ότι σε περίπτωση δικαίωσης των κατηγορουμένων αυτοί θα μπορούσαν, αν υπήρχε παράσταση πολιτικής αγωγής, να στραφούν κατά του ΕΟΔΥ και των μελών του ΔΣ ζητώντας αποζημίωση, ενώ με την απόφαση που λήφθηκε δεν υπάρχει απώλεια του δικαιώματος του ΕΟΔΥ να στραφούν κατά των κατηγορουμένων. Δεν χάνει κάποιο δικαίωμα το κράτος, ο ΕΟΔΥ, σε περίπτωση που καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι, ενώ αν δικαιωθούν, σύμφωνα με την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να στραφούν κατά του ΕΟΔΥ» εξήγησε.

Για τη στάση του Πα.Σο.Κ ο κ. Μαρινάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Περιμέναμε μια πιο ενωτική και εποικοδομητική στάση και όχι μια στάση στείρας αντιπαράθεσης».

Τέλος για την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διδασκαλία των Αλβανικών στα σχολεία είπε ότι δεν είναι κάτι το οποίο εξετάζεται από την ηγεσία του υπουργείου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.