Αν και τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Τζόρνταν Τόμπσον, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη με 3-1 σετ και μαζί την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Australian Open.

Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας έχασε το πρώτο σετ, όμως στη συνέχεια κατάφερε να φέρει στα μέτρα του τον αγώνα και να φτάσει στην ανατροπή. Ο Τόμπσον με όλπο το σερβίς έβαλε δύσκολα στον Έλληνα τενίστα.

Ο Αυστραλός πήρε το πρώτο σετ με 6-4, ενώ στο δεύτερο ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να φέρει το ματς στα ίσα. Το τρίτο σετ κατέληξε εύκολα στα χέρια του Στέφανου Τσιτσιπά, ενώ στο τέταρτο οι δύο τενίστες έλυσαν ξανά τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ όπου εκ νέου νικητής βγήκε ο 25χρονος Έλληνας.

Έτσι, ο Τσιτσιπάς επικράτησε 4-6, 7-6(6), 6-2, 7-6(4) μέσα σε 3 ώρες και 37 λεπτά και έκλεισε θέση στον 3ο γύρο της διοργάνωσης για έκτη διαδοχική σεζόν. Εκεί θα βρει απέναντί του τον Γάλλο, Λούκα Βαν Ας.

Ο 19χρονος Γάλλος έκανε νωρίτερα την έκπληξη και επικράτησε του Λορέντσο Μουζέτι με 6-3, 3-6, 6-7(5), 6-3, 6-0. Τσιτσιπάς και Βαν Ας αναμένεται να κοντραριστούν το ερχόμενο Σάββατο στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση.