Ένας 33χρονος, που είχε βασανίσει και στη συνέχεια σκοτώσει γατάκι στον Βοτανικό, βρίσκεται πλέον στη φυλακή. Πρόκειται για τη δεύτερη καταδίκη ανθρώπου για θανάτωση ζώου στην Ελλάδα. Η πρώτη ήταν του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο του 2023 κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει τον 33χρονο να ρίχνει με μανία το γατάκι στο δρόμο. Το βίντεο ντοκουμέντο έδειχνε τη γάτα να βασανίζεται μέχρι θανάτου στα χέρια του 33χρονου. Ο νεαρός είχε μπει σε πυλωτή πολυκατοικίας και για λίγα δευτερόλεπτα ακούγονταν οι ήχοι από τα χτυπήματα και οι κραυγές της γάτας, που ξεσηκώνουν τους ενοίκους.

Οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν κι ο άνδρας συνελήφθη. Μετά από έρευνα στο σπίτι του είχαν βρεθεί νεκρές άλλες πέντε γάτες.

Στην αρχή είχε υποστηρίξει πως δεν ήταν ο ίδιος στο βίντεο, ενώ μετά είπε πως ήταν εκείνος αλλά «δεν έγινε και κάτι, απλώς τα λέγαμε με τη γάτα».

Η εισαγγελέας δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και τον καταδίκασε σε οκτώ χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή. Του επέβαλε επίσης πρόστιμο 20.000 ευρώ.