Ένα δυσάρεστο και ξαφνικό περιστατικό οδήγησε τον Νίκο Ανδρουλάκη στη Μεσσηνία. Ο Γιάννης Χριστόπουλος, ένας δάσκαλος με δημοκρατικό παρελθόν και αγάπη για τα παιδιά, απεβίωσε και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ μετέβη εσπευσμένα στην Καλαμάτα για να τον αποχαιρετίσει. Αυτός είναι και ο λόγος που η συνεδρίαση της Κ.Ο. έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Το θέμα που απασχόλησε τους βουλευτές του ΠαΣοΚ, στην προγραμματισμένη τους συνεδρίαση, ήταν αυτό του νομοσχεδίου της επιστολικής ψήφου που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή.

Όπως έλεγαν στη Χαριλάου Τρικούπη είναι υπέρ και πως πρέπει να ψηφίζουν όλοι όσοι δεν μπορούν να φτάσουν στην κάλπη για κάποιο λόγο. Όπως εκείνοι που εργάζονται εποχικά σε απομακρυσμένο μέρος ή στο εξωτερικό ή εκείνοι που δεν μπορούν να μετακινηθούν για λόγους υγείας. Η εφαρμογή της επιστολικής ψήφου όμως δεν πρέπει να είναι καθολική και σε αυτό είναι ξεκάθαροι.

Γι’ αυτό και το «ναι» στη Βουλή ήταν επί της αρχής.

Εν τω μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα θα οριστεί νέα συνεδρίαση και θα συζητηθεί δια ζώσης και το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, που δεν συζητήθηκε την Τετάρτη. Ένα θέμα που το ΠαΣοΚ διαχρονικά είναι υπέρ.

Στη συζήτηση μάλιστα αναμένεται ν’ αναπτυχθούν και όλοι οι λόγοι που το ΠαΣοΚ υποστηρίζει τον γάμο μεταξύ δύο ατόμων του ίδιου φύλου και ξεκαθαρίζει μάλιστα πως άλλο θέμα ο γάμος κι άλλο η τεκνοθεσία ή η υιοθεσία.

Περιοδεία Ανδρουλάκη και Τέμπη

Από την Καλαμάτα που βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αρχίσει η διήμερη περιοδεία του στη Δυτική Ελλάδα. Στις 18 και 19 Ιανουάριου ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα πραγματοποιήσει ένα πλέγμα δράσεων με κοινωνικό πρόσημο, με επισκέψεις σε νοσοκομεία και συναντήσεις με εθελοντές διασώστες, αλλά και θεσμικούς παράγοντες της περιοχής.

ΠαΣοΚ: Με κάθε τίμημα το δόγμα του «ανθρώπινου λάθους»

Παράλληλα οι βουλευτές του ΠαΣοΚ που μετέχουν στην Εξεταστική για τα Τέμπη καταγγέλλουν πως το τελευταίο διάστημα πραγματοποιείται μία προσπάθεια συγκάλυψης των υπευθύνων, η οποία μάλιστα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Επιπρόσθετα, στην ανακοίνωση της η Χαριλάου Τρικούπη ζητά την κλίση στην εξεταστική επιτροπή των Σπίρτζη και Καραμανλή και δεν παραλείπει να αναφερθεί στο γεγονός πως διακόπηκε η τηλεοπτική μετάδοση της.

Στην ανακοίνωσή του το ΠαΣοΚ επεσήμανε: «Η προσπάθεια συγκάλυψης των υπευθύνων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη είναι σε πλήρη εξέλιξη από μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επιχείρησαν να δημιουργήσουν ξανά στρεβλές εντυπώσεις και να υπηρετήσουν με κάθε τίμημα το δόγμα του «ανθρώπινου λάθους», αυτή τη φορά με πρόσχημα τον ιατρικό φάκελο του νεκρού μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας και προκαλώντας ακόμη και την οικογένεια του, που πενθεί.

Δεν δίστασαν, μάλιστα, να επιδιώξουν ανεπιτυχώς να διακοπεί η δημόσια τηλεοπτική κάλυψη των εργασιών της επιτροπής.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν θα επιτρέψει τέτοιες μεθοδεύσεις. Απαιτεί την άμεση κλήση στην εξεταστική επιτροπή των κ.κ. Σπίρτζη και Καραμανλή σύμφωνα με τη σειρά των μαρτύρων που είχε οριστεί. Επιπλέον, είναι κρίσιμο να διευρυνθεί ο κατάλογος των μαρτύρων και να κληθούν στην επιτροπή οι κ.κ. Σπηλιόπουλος, Κατσιούλης, Γεροντήδου, Διακομανώλη, Γενηδούνιας, Λεβέντης, Βαρελάς, Σταθόπουλος και Τσικαλάκης.

Πρόκειται για πρόσωπα που κατείχαν θέσεις σε κρίσιμες χρονικές περιόδους άμεσα σχετιζόμενες με το σιδηροδρομικό δυστύχημα και η κατάθεση τους θα ρίξει άπλετο φως στις ευθύνες, τις εγκληματικές ολιγωρίες και παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία».