Το ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, για τη 18η αγωνιστική της Super League, δεν άλλαξε ιδιαίτερα τους συσχετισμούς στη βαθμολογία. Κι αυτό διότι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Περισσότερο μάλιστα από το τι συνέβη στη Νέα Φιλαδέλφεια ευνοήθηκαν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός παρά μια εκ των δυο ομάδων.

Όπως βέβαια εξελίχθηκε ο αγώνας το «Τριφύλλι» είχε φτάσει πολύ πιο κοντά στη νίκη. Ωστόσο το γκολ – πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία στο 96′ απέτρεψε την εντός έδρας ήττα για την Ένωση, η οποία είχε προηγηθεί με τον ίδιο στο 24′, όταν έφυγε στην πλάτη της άμυνας και τέλειωσε εύστοχα τη φάση.

Οι «πράσινοι» αντέδρασαν στο 1-0 της ΑΕΚ και ισοφάρισαν γρήγορα χάρη σε κεφαλιά του προωθημένου Γεντβάι στο 31′. Έφτασαν δε στην ανατροπή μετά από κεφαλιά – ασίστ του Κώτσιρα και μονοκόμματο πλασέ του Αράο στο 66′.

Παρόλο όμως που είχαν προφυλάξει το υπέρ τους αποτέλεσμα ως το 94′, το χέρι του Ζέκα εντός περιοχής, ο έλεγχος της φάσης στο βίντεο μετά την παρέμβαση του VAR και η εκτέλεση του Γκαρσία ψηλά στα δίχτυα ανέτρεψαν εκ νέου τα δεδομένα στο παιχνίδι και διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι (79′ Γιόνσον), Πινέδα (62′ Μάνταλος), Άμραμπατ (79′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (62′ Αραούχο), Τσούμπερ (79′ Πισάρο), Γκαρσία

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (78′ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα, Μπερνάρ (78′ Ζέκα), Μαντσίνι (74′ Αϊτόρ), Βέρμπιτς (74′ Λημνιός), Ιωαννίδης (86′ Σπόραρ)