«Εφιάλτες» για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Basket League

Αδιανόητα χαμηλές οι πτήσεις των δύο «Δικεφάλων» σε Περιστέρι και Πάτρα αντίστοιχα για τη 12η αγωνιστική της Basket League.

Ό,τι συνέβη στο «Ανδρέας Παπανδρέου» του Περιστερίου το απόγευμα του Σαββάτου δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί με λόγια. Δεν ήταν πως η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη βρέθηκε σε ονειρική κατάσταση. Ήταν η εμφάνιση του ΠΑΟΚ που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση. Πληγωμένος μεν ο Δικέφαλος του Βορρά, αλλά ταυτόχρονα ανήμπορος να προβάλει αντίσταση ισοφάρισε τη χειρότερη επιθετική επίδοση από καταβολής ΕΣΑΚΕ, χάνοντας 71-35.

Οι παίκτες του Φώτη Τακιανού σούταραν με 22% στην επίθεση, μετρώντας 11/31 δίποντα και 0/17 τρίποντα. Μοίρασαν μόνο 3 ασίστ και υπέπεσαν συνολικά σε 17 λάθη!

Λίγο αργότερα η ΑΕΚ αποτύγχανε παταγωδώς απέναντι στον ουραγό Απόλλωνα. Παρόλο που ο Μπράντον Νάιτ έκανε το ντεμπούτο του, μένοντας εν τέλει άποντος σε 8’26’, η ομάδα του Ζοάν Πλάθα, ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από τους γηπεδούχους, καθώς στο 30′ το σκορ ήταν 70-52! Απλώς στην τέταρτη περίοδο η Ένωση κατόρθωσε να μετριάσει την έκταση της διαφοράς, με αποτέλεσμα το 83-75.

Μετά απ’ αυτήν την απώλεια η ΑΕΚ υποχώρησε βαθμολογικά και δύσκολα θα προλάβει να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου, για την οποία Προμηθέας (που πέρασε με 95-70 από το Μαρούσι) και Περιστέρι έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.