Το νομοσχέδιο που αφορά το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εξακολουθεί να απασχολεί την πολιτική σκηνή της χώρας. Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, παραχώρησε συνέντευξη στον «ΣΚΑΙ 100,3» και ρωτήθηκε για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα ψηφιστεί από τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης μιλώντας για τις αντιδράσεις που υπάρχουν και συνέχισε: «Η πολιτική μου αίσθηση είναι ότι το νομοσχέδιο θα περάσει».

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι αρκετοί βουλευτές της ΝΔ έχουν επισημάνει ότι δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν ξεκάθαρος: «Δεν διακυβεύεται η πορεία της κυβέρνησης αν κάποιοι βουλευτές της δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο».

Τέλος μιλώντας για το εάν ανάμεσα σε αυτούς που δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο είναι και κάποιος υπουργός, ο κ. Μαρινάκης παρέπεμψε στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι «τα νομοσχέδια εγκρίνονται από το υπουργικό συμβούλιο, οι υπουργοί συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο και έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση από αυτές τις αποφάσεις».

Επιπρόσθετα ο Παύλος Μαρινάκης διεμήνυσε πως ο πρωθυπουργός αξιολογεί καθημερινά τις ατομικές συμπεριφορές και κρίνει και στην πορεία και την απόδοση ενός υπουργού.