Το Σάββατο θα απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 41χρονης στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των δύο κατηγορουμένων ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης και ληστεία καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία -όλα κατασυναυτουργία-.

Οι δύο δράστες εξακολουθούν να παραμένουν αμετακίνητοι στα όσα υποστηρίζουν σχετικά με τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας. Ο 39χρονος σύντροφός της επιμένει ότι κοιμόταν στο σπίτι και πως δεν είχε καμία απολύτως συμμετοχή στη δολοφονία.

«Δεν έχω καμία συμμετοχή στη δολοφονία, δε γνώριζα τίποτα. Εγώ ήμουν στο σπίτι και κοιμόμουν. Δεν έχω καμία συμμετοχή και προφανώς τα έκανε όλα ο φίλος μου αφού αυτός υπέδειξε και το σημείο που ήταν η σορός» ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία του.

Την ίδια ώρα ο 34χρονος φίλος του υποστηρίζει ότι όλα τα έκανε ο 39χρονος σύντροφος του θύματος. Από την αρχή επισημαίνει ότι εκείνος την ώρα του φόνου ήταν εκτός σπιτιού και όταν ανέβηκε ξανά πάνω η γυναίκα ήταν νεκρή.

Πάσχει από ψυχοαναπτυξιακές διαταραχές ο 34χρονος

Ο δικηγόρος του 34χρονου, Γιώργος Παρηγόρης, υποστήριξε ότι ο πελάτης του πάσχει από ψυχοαναπτυξιακές διαταραχές οι οποίες δεν του επιτρέπουν να πει ψέμματα και για αυτό υπάρχουν αποδείξεις.

Στη συνέχεια αναφέρομενος σε όσα του έχει πει ο πελάτης του δήλωσε «Ο ίδιος συμμετείχε αρχικά στην ακινητοποίηση της γυναίκας και στη συνέχεια, ύστερα από νεύμα του πρώτου κατηγορουμένου, κατευθύνθηκε κάτω όπου παρέμεινε για ένα χρονικό διάστημα. Ύστερα ο πρώτος κατηγορούμενος κατέβηκε από το διαμέρισμα και του ανακοίνωσε ότι η γυναίκα είναι νεκρή.

Ξεκίνησε με την διαβεβαίωση του 39χρονου ότι η γυναίκα δε θα πάθει τίποτα. Στη συνέχεια, μόλις του ανακοινώθηκε από τον πρώτο κατηγορούμενο ότι η γυναίκα είναι νεκρή ήθελε να σταματήσει αυτήν την πράξη και να πάει στην αστυνομία αλλά ο πρώτος κατηγορούμενος του ανακοίνωσε ότι θα πάθει και αυτός τα ίδια αν δεν τον ακολουθήσει και τον απείλησε».

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της 41χρονης Γεωργίας.