Ο Μητσοτάκης, τα υπουργεία του ΣΥΡΙΖΑ και το «ξεψάχνισμα» οκταετίας του ΠαΣοΚ

Η αντίδραση του ΠαΣοΚ στο «θα αστειεύεστε;» του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πρόσφατο σενάριο υπουργοποίησης του Στέφανου Κασσελάκη στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα - Γιατί ο Θανάσης Γλαβίνας επικαλέστησε τον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σ’ όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ. Στην πλειονότητά τους οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού ήταν εκτενείς – εν μέρει και κατατοπιστικές.

Μία την απέφυγε τεχνηέντως. Όταν κλήθηκε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τον προ ημερών ισχυρισμό Καπνισάκη περί πρότασης στον Στέφανο Κασσελάκη για εξωκοινοβουλευτική ανάληψη υπουργείου το 2019, επέλεξε ένα ρητορικό ερώτημα τριών λέξεων.

«Θα αστειεύεστε, βέβαια;», αποκρίθηκε στον Γιώργο Κουβαρά, ο οποίος επέμεινε. «Λέω αυτό που διάβασα», συνέχισε ο δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης. «Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης και το κεφάλαιο αυτό της κουβέντας έκλεισε ακριβώς εκεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του διευθυντή του προεδρικού γραφείου, είχε αναδείξει το θέμα και μολονότι από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη είχε περιγράφει ως «αποκύημα επιστημονικής φαντασίας» ένας τέτοιος ισχυρισμός, η αναμόχλευση που έγινε το βράδυ της Τετάρτης έδωσε την αφορμή στο ΠαΣοΚ να το συντηρήσει στην επιφάνεια και να το εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά.

«Κάποτε ο κ. Μητσοτάκης διαφήμιζε τη δημόσια στήριξη του κ. Κασσελάκη»

Η Χαριλάου Τρικούπη αλίευσε από τον προσωπικό λογαριασμό του Κ. Μητσοτάκη στο facebook μια επαινετική αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη για την εποχή που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και διαχειριζόταν το χαρτοφυλάκιο του δημόσιου τομέα.

Την ανάρτηση εκείνη ο Θανάσης Γλαβίνας επανέφερε οκτώ χρόνια μετά, χωρίς ν’ αποκλείει κάποιους είδους συνδιαλλαγή μεταξύ των νυν πολιτικών αντιπάλων, επισημαίνοντας άλλωστε ότι είχε προσφερθεί θέση στο κυβερνητικό σχήμα και στον εν αποστρατεία ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη – μετέπειτα υπουργό Εθνικής Άμυνας και νυν άμεσο συνεργάτη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως έγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ, «κάποτε ο κ. Μητσοτάκης διαφήμιζε τη δημόσια στήριξη του κ. Κασσελάκη στο πρόσωπο του. Δεν θα μας εξέπληττε να του είχε προτείνει την Υπουργοποίηση ως ανταπόδοση. Εξάλλου, ανάλογη πρόταση υπουργοποίησης είχε προτείνει και στο δεξί του χέρι, τον κ. Αποστολάκη. Θα αστειεύεστε….»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.