Για μία ακόμα φορά η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών θα διεκδικήσει μετάλλιο σε κορυφαία διοργάνωση. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και το βράδυ της Πέμπτης (11/01, 20.00) θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Με αυτόν τον τρόπο η Εθνική μας ομάδα εξασφάλισε την παρουσία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ντόχα τον Φεβρουάριο, ωστόσο κυνηγά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Οι δύο δρόμοι της πρόκρισης

Πώς θα γίνει αυτό; Η πρώτη ευκαιρία είναι μέσα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Από τις τέσσερις ομάδες που συνεχίζουν στο ευρωπαϊκό οι δύο δεν έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτές είναι η Ελλάδα και η Ιταλία.

Αυτό σημαίνει ότι η Εθνική μας ομάδα με νίκη απέναντι στην Ισπανία και πρόκριση στον τελικό μπορεί να πάρει και το μοναδικό εισιτήριο που δίνεται για το Παρίσι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Αϊντχόφεν , αρκεί η Ολλανδία να επικρατήσει στον άλλον ημιτελικό της Ιταλίας.

Εφόσον η Εθνική ηττηθεί από την Ισπανία τότε θέλει νίκη της Ολλανδίας κόντρα στην Ιταλίας ώστε στον μικρό τελικό να κριθεί όχι μόνο το χάλκινο μετάλλιο αλλά και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο δεύτερος δρόμος για το Παρίσι περνά από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ντόχα. Εκεί θα υπάρχουν δύο διαθέσιμα εισιτήρια και με δεδομένο ότι οι περισσότερες μεγάλες δυνάμεις έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες είτε εύκολα είτε δύσκολα η Εθνική θα καταφέρει να προκριθεί από εκεί.

Οι χώρες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

  1. Γαλλία (οικοδέσποινα)
  2. Ολλανδία
  3. Ισπανία
  4. Αυστραλία
  5. Κίνα
  6. ΗΠΑ
  7. Νότια Αφρική