Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον 50χρονο απλό το Βόλο άσκησε ο Εισαγγελέας, που σκότωσε με μία σφαίρα στο κεφάλι τον κουνιάδο του, που βίαζε την κόρη επί 9 συναπτά έτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης έρχεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο ίδιος ζήτησε να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ο 50χρονος πατέρας στο Βόλο, μόλις έμαθε από την κόρη του ότι ο κουνιάδος του την βίαζε κατ’ εξακολούθηση από την ηλικία των εννέα ετών θόλωσε, γεγονός που ήταν αρκετό για να οπλίσει το χέρι του χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο πατέρας της 18χρονης πήγε πρώτα από το σπίτι του στην Αργαλαστή Πηλίου. Δεν έδειξε σε κανέναν από την οικογένειά του το παραμικρό. Πήρε την καραμπίνα που είχε νόμιμα στην κατοχή του και έφυγε με το αυτοκίνητο.

Στον δρόμο για την Αγριά τηλεφώνησε στη σύζυγό του. Της είπε πως χρειαζόταν βοήθεια από τον αδελφό της για μία βλάβη του αυτοκινήτου.

Όταν ο 33χρονος έφτασε στο σημείο, ο 50χρονος πήρε στα χέρια του την καραμπίνα, τον χτύπησε στο πρόσωπο με την κάννη και όταν ο κουνιάδος του προσπάθησε να πάρει το όπλο από εκείνον, τον πυροβόλησε.

«Ο άνθρωπος αυτός ήταν θησαυρός. Δεν πείραζε ούτε γάτα που λέει ο λόγος, ούτε μυρμήγκι που ήταν στο πάτωμα δεν το πάταγε. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο πιστεύω ήταν κάτι πολύ τραγικό σίγουρα», δήλωσε συγγενής του δράστη.

Την βίαζε από τα 9 της

Η 18χρονη κοπέλα βρήκε τη δύναμη να μιλήσει για τον εφιάλτη που ζούσε από τον αδελφό της μητριάς της από την τρυφερή ηλικία των 9 ετών.

Ήταν μαθήτρια δημοτικού ακόμα, όταν ο άνδρας άρχισε να τη βιάζει.

Στα 12 της άρχισαν οι απειλές. Της έλεγε πως την κρατούσε στο χέρι. Αν μιλούσε σε κανέναν για τα όσα ζούσε, θα έδειχνε φωτογραφίες και βίντεο από την σεξουαλική κακοποίησή της.

Οι εκβιασμοί είχαν γίνει συστηματικοί. Με την πρώτη περιστασιακή δουλειά που κατάφερε να πιάσει η ανήλικη, ο 33χρονος άρχισε να της ζητάει χρήματα για να μην δημοσιεύσει υλικό που είχε στην κατοχή του.

«Πολύ καλά του έκανε. Μπράβο του. Γεια στα χέρια του, να είναι καλά τα χέρια του. Καλά του έκανε. Αυτό θα κάναμε όλοι για τα παιδιά μας», είπε ο ξάδελφος του δράστη.

Είχε γίνει καταγγελία στην αστυνομία

Μάλιστα, τον Ιούνιο του 2022, έγινε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, του είχε ασκηθεί δίωξη για βιασμό, γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών και παράνομη οπλοφορία με την υπόθεση να βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάκρισης.

Τι είπε ο δικηγόρος του δράστη;

Ο Μιχάλης Βασιλικός, δικηγόρος του κατηγορούμενου, μίλησε στο LIVE NEWS σχετικά με την υπόθεση.

«Ο πελάτης εκφράζει τη λύπη του για ό,τι συνέβη. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν ήταν ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Οι ισχυρισμοί του εντολέα μου είναι πως ούτε ανθρωποκτόνος από πρόθεση είναι ούτε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση βρισκόταν κατά τη διάρκεια την πράξης. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να διαφυλάξουμε την ψυχική ηρεμία του κοριτσιού», είπε αρχικά.

«Το βίντεο και τα γραπτά μηνύματα εγώ δεν τα έχω δει. Προσπαθήσαμε από τη Δευτέρα να τα δώσουμε σε ειδικό τεχνικό για να ανακτήσει τα δεδομένα και να τα αποθηκεύσουμε αλλά δυστυχώς δεν προλάβαμε διότι ο πατέρας σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση προχώρησε σε αυτές τις ενέργειες», πρόσθεσε.