Στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο που διεξάγεται στο Αϊντχόφεν προκρίθηκε η Εθνική ομάδα γυναικών η οποία επικράτησε 15-7 της Γαλλίας και θα αντιμετωπίσει την Ισπανία την Πέμπτη (11/01, 20.00).

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε 3-0 με τέρματα των Ξενάκη και Ελευθερία Πλευρίτου (2), με την Ραντοσάβλιεβιτς να διαμορφώνει το 3-1 της πρώτης περιόδου. Το δεύτερο οκτάλεπτο άρχισε με επί μέρους 3-0 για τις Γαλλίδες οι οποίες προηγήθηκαν με 4-3 πριν η Εθνική μας με δικό της 3-1 κλείσει προηγούμενη το πρώτο ημίχρονο με το σκορ στο 6-5.

Από εκεί και μετά ο αγώνας έγινε τυπική διαδικασία για την Εθνική μας ομάδα η οποία ανέβασε στροφές και επιβεβαίωσε τη μεγάλη διαφορά που είχε με τη Γαλλία. Το τελικό 15-7 σφράγισε τις προσπάθειες των αθλητριών των δύο ομάδων.

Πρώτη σκόρερ για την Εθνική μας ήταν η Ειρήνη Νίνου με τέσσερα τέρματα, ενώ τρία είχε η Ελευθερία Πλευρίτου.

Ελλάδα – Γαλλία 15-7

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-4, 4-1, 5-1

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Μ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 1, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 4, Σάντα 1, Γιαννοπούλου 2, Τορνάρου, Σταματοπούλου

Γαλλία: Ρικρό, Αντρες, Ανρτί, Μπουλουκμπατσί 1, Ζιλέ 1, Χέρτζκα, Νταγουίν 1, Μπατού 1, Βενρου, Ραντοσάβλιεβιτς 1, Ρασπό, Νουλέ 2, Μαρτινό

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Ολλανδία – Ιταλία
  • Ισπανία – Ελλάδα